Úvod Výrobcovia LG LG G3: Ako funguje technológia laserového automatického zaostrovania?

LG G3: Ako funguje technológia laserového automatického zaostrovania?

4

LGG3 je momentálne považovaný za kráľa smartfónov a pri jeho predstavení sme mohli byť svedkom uvedenia jednej funkcie, respektíve technológie, s ktorou sme sa doteraz pri smartfónoch nestreli.

Jedná sa o funkciu LaserAF, ktorá asistuje 13 MPix fotoaparátu s optickou stabilizáciou obrazu a konkrétne sa jedná o automatické zaostrovanie prostredníctvom laserových lúčov.

Možno ste mnohí počuli o tzv. leserových zameriavačoch, ktoré sa hojne používajú v stavebníctve či podobných odvetviach, a laserový modul na zadnej strane modelu LG G3 pracuje v princípe rovnako.

Pri fotografovaní smartfón vyšle infračervené lúče nízkej intenzity prostredníctvom kolimačnej optiky smerom k objektu, ktorý sa chystáme odfotografovať. Lúče sa následne od objektu odrazia späť a citlivá elektronika zmeria čas a rozsah akým sa lúče vrátili.

Beam-time-LG-G3-Laser-Auto-Focus-technology-explained

Na základe týchto údajov snímač dokonale nastaví „hĺbku ostrenia“ a vy už len zhotovíte snímku. Tento celý proces trvá extrémne krátky čas, konkrétne 276 milisekúnd, čo je nesmierne pôsobivé.

Tieto laserové lúče v tvare kužeľa sú samozrejme certifikované a teba absolútne bezpečne pre vaše zdravie a hlavne oči. Lacné školské laserové ukazovátko, ktoré vám okrem sietnice dokáže spáliť azda aj obočie teda nečakajte.

Pohľad na túto technológiu môžeme vidieť aj v promo videu pre LG G3, konkrétne v čase 0,35.

 

→LG G3 oficiálne! 3GB RAM, 13MPix foťák s laserom a viac

zdroj: PhoneArena