Úvod Výrobcovia LG LG G3 oficiálne! 3GB RAM, 13MPix foťák s laserom a viac

LG G3 oficiálne! 3GB RAM, 13MPix foťák s laserom a viac

16

Kórejský gigant LG len pred malou chvíľou predstavil novú vlajkovú loď pre rok 2014 s označením G3 a ako všetci očakávali, nový smartfón opäť o niečo posúva technologické hranice v mobilnom segmente.

LG G3 na prvý pohľad zaujme QHD displejom s impozantným rozlíšením 1440 x 2560 a hodnotou ppi 538, pričom samotný displej vďaka extrémne tenkým rámikom zaberá až 76,4 % predného panelu.

Pamäť RAM zastáva klasickú 2 GB hodnotu pri 16 GB úložnom priestore a verzia s 32 GB internou pamäťou ponúkne 3 GB operačnej pamäte RAM. Nechýba slot na micro SD karty.

Pod displejom okrem odnímateľnej 3000 mAh batérie, ktorá je podľa slov predstaviteľov spoločnosti až o 20% „výkonnejšia“ ako konkurenčné batérie, bije štvorjadrové srdce Qualcomm Snapdragon 801 s taktom 2,5 GHz.

Fotoaparát zariadenia ponúka 13 megapixelov, vylepšenú optickú stabilizáciu obrazu a absolútnu novinku v oblasti smartfónov, zaostrovanie prostredníctvom laseru. Smartfón tak dokáže zaostriť za neuveriteľných 276 milisekúnd. (300 milisekúnd trvá cesta signálu z mozgu do ruky)

G3-lg-large_01

Objekt odfotografujete obyčajným ťuknutím po displeji, rozhranie fotoaparátu je minimalistické tak ako celé užívateľské prostredie a lepší je aj predný fotoaparát s väčším senzorom a kvalitnejším objektívom pre dokonalé „selfie“ fotky. Tie môžete zhotoviť obyčajným gestom ako napr. zovretie dlane do päste či zamávanie a LG G3 vás odfotografuje.

Zariadenie je aj naďalej zhotovené z plastu, tentokrát však s imitáciou kovu, čím si zachovalo prijateľnú váhu a prémiový vzhľad. Tlačidlá zostali aj naďalej na zadnej strane a samotný povrch by mal výrazne eliminovať odtlačky prstov.

Užívateľské rozhranie prešlo zmenami a je teraz viac minimalistické, sofistikovanejšie a inteligentnejšie. Zariadenie vás napríklad upozorní na dáždnik ak sa nachádzate v oblasti kde má pršať, ak ste nemohli zdvihnúť hovor v práci a pod., G3 vám neskôr pripomenie aby ste zavolali späť a úplne vynovená je samotná klávesnica.

Podľa LG je jej presnosť lepšia až o 75%, o čom sa radi presvedčíme až pri prvých „hands-on“ testoch.

LG G3 dbá aj na bezpečnosť a vybavený je tromi možnosťami zabezpečenia. Azda najzaujímavejší je Knock Code kde kód vyťukáte na zamknutý a zhasnutý displej a ten sa následne odomkne, následne môžete zamknúť určitý obsah v zariadení a tak požičať smartfón kamarátovi alebo rodinnému príslušníkovi a tretia „security“ možnosť dokáže zamknúť a vymazať zariadenie na diaľku.

lg-g3-back

LG G3 dopĺňa príslušenstvo v podobe inteligentného púdra Quick Circledocku pre bezdrôtové nabíjanie, stereo headset-om a inteligentnými hodinkami LG G Watch.

Očaril vás LG G3? Alebo by ste sa radšej obzreli po konkurencii?