Úvod Konkurencia Apple Samsung má opustiť Android. Na vine má byť súdny spor s Apple

Samsung má opustiť Android. Na vine má byť súdny spor s Apple

30

Vyplynulo to z pokladov, ktoré sa objavili na súde, proti technologickému gigantovi zo Spojených Štátov. Samsung má údajne opustiť Android a presedlať na vlastný Tizen.

Informoval o tom server Android Headlines a HNOline.sk.

Na vine má byť už dobre známy spor medzi kórejským gigantom a americkým Apple. Plány Samsungu mali byť odkryté práve počas súdneho sportu medzi týmito dvomi technologickými gigantami. Na vine má byť slabší počet predaných kusov Samsung zariadení, čo nám však veľmi nesedí, keďže ich najnovšia vlajková loď, Galaxy S5, predajmi predbehla aj úspešný Galaxy S4.

Samsung na súde údajne priznal,že ich slabou stránkou je biedna povesť značky ako aj nízka kvalita spracovania, pričom ďalším klincom do rakvy mal byť prieskum medzi operátormi, z ktorého vyplynulo, že v USA počas výberu telefónu zákazníkovi ponúknu iPhone až trikrát častejšie.

 

„Samsung je Androidu vďačný“

 

Samsung je však podľa spomínaných informácií Androidu vďačný za masové rozšírenie svojich zariadení medzi ľudí, no platformu Android má opustiť už čoskoro.

Aj napriek tomu, že vieme, že Samsung svoj Tizen testuje už nejaký ten mesiac ostávame ohľadom týchto informácií skeptickí. Predaje Android zariadení pri Samsungu tvoria obrovskú časť ich zisku a preto nepredpokladáme, že by sa Androidu chceli zbaviť až tak skoro.

Spoliehať sa však musíme na informácie, ktoré máme k dispozícii a tie momentálne poukazujú na to, že Samsung s Androidom skončí skôr, či neskôr. Čo na to hovoríte vy? Donúti nátlak od Apple zmenu stratégie Samsungu a presedlanie na ich vlastný operačný systém, alebo je to celé len výmysel?