Úvod Konkurencia Apple Apple opäť žiada o zakázanie predaja starších telefónov a tabletov od Samsungu

Apple opäť žiada o zakázanie predaja starších telefónov a tabletov od Samsungu

42

Apple opäť, zas a znovu zažiadal o zakázanie viac než 20 rôznych Samsung smartfónov a tabletov, ktoré mali minulý rok porušiť ich patenty.

Takáto žiadosť o zakázanie predaja bola Apple najskôr odopretá, no minulý mesiac Apple dostal ešte jednu šancu pohádať sa so Samsungom o tom, či a ktoré jeho zariadenia porušujú patenty. Apple svoju žiadosť podal včera s tým, že predaj Samsung tabletov a smartfónov porušujúcich ich patenty má vplyv na ich menší sortiment telefónov a tabletov.

Zaujímavosťou je fakt, že Samsung už zariadenia, o ktorých je reč vôbec nepredáva – Galaxy Tab a Galaxy S II – no Apple je stále presvedčený, že zákaz predaja je stále dôležitý ako prevencia proti začatiu predaja v budúcnosti.

Tentokrát bude mať Apple oveľa väčšiu šancu uspieť. Nebude sa už totiž jednať o dizajnový patent, pri ktorom museli právnici Apple dokázať, že to bol práve dizajn zariadenia, ktorý presvedčil ľudí o kúpe. Tentokrát sa totiž bude jednať o patentované funkcie.

Aby Apple vyhral, celé čo bude musieť súd posúdiť je to, či by s ním (patentom) boli zariadenia od Samsungu viac žiaduce, alebo naopak, menej žiaduce v jeho absencii. Ak sa preukáže, že jedna z tých možností je správna, právnici Apple si môžu začať podávať ruky.

To, kedy a či vôbec niekedy skončia žaloby a súdne spory medzi týmito dvoma gigantami je vo hviezdach. Aký názor na to máte Vy?

Zdroj: Bloomberg via TheVerge
Foto: TheVerge