Úvod Výrobcovia Huawei Huawei plánuje v priebehu 5-rokov vytvoriť cez 5000 pracovných miest v Európe

Huawei plánuje v priebehu 5-rokov vytvoriť cez 5000 pracovných miest v Európe

0

Neustále zlepšovanie spolupráce medzi spoločnosťou Huawei a európskymi telekomunikačnými operátormi môže už čoskoro prispieť k zlepšeniu aktuálnej situácie na pracovnom trhu.

Podľa informácií na čínskej web-stránke chinadaily.com.cn, má výrobca telekomunikačnej techniky vrátane smartfónov, Huawei, v plánoch vytvoriť približne 5,500 pracovných miest na území Európy. Všetko by sa tak malo zrealizovať v priebehu následujúcich rokov.

Očakávaný obrat v tomto biznise predstavuje hodnotu okolo jednej-miliardy amerických dolárov v časovom období od 3 do 5 rokov, povedal pre noviny China Daily Patrick Zhang – prezident marketingu a riešení v Huawei Enterprise Business Group.

Zhang taktiež dodal, že Európa ponúka oveľa väčší rastový potenciál narozdiel od USA, kde má spoločnosť Huawei menej možností vďaka miestnym autoritám. „Náš expanzný progres v Európe je iný ako ten v USA, kde sme sa stretli s prístupovými problémami vďaka neopodstatneným dôvodom od americkej strany

Mobilné telefóny so značkou Huawei sú podľa viacerých dohadov na internete tzv. trójskym koňom, ktoré má údajne vo svoj prospech (napr. zbieranie citlivých dát) využívať práve čínska vláda na území inej krajiny prostredníctvom konečného užívateľa.

Zdroj: reuters.com, chinadaily.com.cn
Foto: fareastgizmos.com