Úvod Sociálne siete Facebook Facebook zo Slovákov robí testovacie ovce: Drastická novinka ovplyvní takmer všetkých!

Facebook zo Slovákov robí testovacie ovce: Drastická novinka ovplyvní takmer všetkých!

Najväčšia sociálna sieť na Slovensku spravila zmeny, ktoré sa mnohým nemusia a pravdepodobne ani nebudú páčiť.

21

Facebook Slovákom aktivoval funkciu, ktorá drasticky mení spôsob, akým získavame nové informácie priamo na sociálnej sieti. Newsfeed (časová os všetkých nových príspevkov) už po novom obsahuje len príspevky vašich priateľov. Zmizli z nej všetky príspevky zo stránok, ktoré máte „lajknuté“.

Zvyšok príspevkov, aj vrátane spomínaných príspevkov od stránok, odteraz nájdete v tzv. Prieskumníkovi. V ňom okrem príspevkov zo stránok, ktoré sledujete nájdete aj príspevky od stránok, o ktorých si Facebook myslí, že by sa vám mohli páčiť.

Nedá sa to zrušiť

Facebook pritom v prieskumníkovi neumožňuje nastaviť radenie príspevkov podľa času, resp. dátumu. Je tak možné, že v ňom nájdete aj príspevky staré niekoľko dní. Zmena sa pritom mala prejaviť všetkým ľuďom na Slovensku.

Tak ahojte

Ak vám v aplikácii chýba ikonka Prieskumníka, stačí ju vypnúť a zapnúť. Zmeny najviac pocítia stránky vytvárajúce obsah, ktorý sa už nedostane k toľkým ľuďom, ako doteraz. Ak máte radi obsah z AndroidPortal.sk, dajte si nás do záložiek a skúste sa sem tam pozrieť, čo je nové. My budeme obsah tvoriť aj naďalej, a to bez ohľadu na to, aké zmeny robí Facebook.