Úvod Sociálne siete Facebook Pamätáte sa na šťuchnutia? Facebook ich zrejme vráti späť v novej podobe

Pamätáte sa na šťuchnutia? Facebook ich zrejme vráti späť v novej podobe

0
stuchnitie

Ak sa vám už teraz zdá, že je toho na sociálnej sieti Facebook pomerne dosť, vedzte, že sa ešte môže nájsť miesto pre jednu staro-novú funkciu.

Vyzerá to, že Facebook opráši obľúbenú a zároveň nenávidenú funkciu šťuchnutia.

Šťuchutia boli okolo roku 2013 na sociálnej sieti Facebook doslova všadeprítomné.

Šťuchnutie ste dokázali vykonať veľmi jednoducho a aj preto sa po nástenkách a upozorneniach užívateľov šíril ako mor. Našťastie funkcia postupne mierila do úzadia, až postupne vymizla.

Aj keď neradi prinášame zlé správy, no je veľká a reálna šanca, že sa šťuchnutie na Facebook vráti a s ním aj niekoľko zbytočných upozornení navyše.

Facebook funkciu premenuje, no jej jadro a princíp sa v podstate nezmení. Oprášený koncept vzájomnej interakcie ponesie názov Hello.

Pozdravom Hello sa dokážete napasovať do pozornosti konkrétneho používateľa Facebooku bez toho, aby ste vôbec niečo museli povedať, resp. napísať. Odosielateľ pozdravu bude očakávať následnú odozvu od vás.

Facebook
© Matt Navarra

Na prvý pohľad môže ísť o dobrý nápad. Menej kreatívni alebo introvertní jedinci takýmto spôsobom ľahšie nadviažu komunikáciu, poprípade sa pripomenú známemu či rodinnému príslušníkovi, s ktorým neboli dlhšie v kontakte.

Prax ale bude zrejme vyzerať inak, tak ako v roku 2013. Pozdravov bude veľa, väčšina z nich bude zbytočných a budú viac otravné ako prínosné.

Menšou náplasťou má byť fakt, že pozdravy vám Facebook odporučí pri čerstvo pridaných priateľoch, s ktorými by ste mohli utužiť nový digitálny vzťah vzájomnou komunikáciou.

Pozdrav Hello Facebook testuje zatiaľ iba v Anglicku, pričom sa týka mobilnej aj desktopovej verzie modrej sociálnej siete. Ak testovanie prebehne úspešne, nebudeme dlho čakať na jej rozšírenie.