Úvod Operátori Orange AKTUÁLNE: Definitívny koniec českých staníc na Slovensku? Orange chce zažalovať operátorov!

AKTUÁLNE: Definitívny koniec českých staníc na Slovensku? Orange chce zažalovať operátorov!

Na reakciu konkurencie zatiaľ čakáme.

1

Orange sa rozhodol pre odvážny a nečakaný krok. Ostatným operátorom a poskytovateľom televíznych služieb údajne zaslal výzvu o okamžité vypnutie českých TV staníc. V opačnom prípade im má hroziť podaním žaloby. O novinke informuje server TECHBYTE.sk.

Konkrétne má mať Orange v hľadáčiku až desať obľúbených českých TV staníc, medzi ktorými sa nachádzajú aj ČT1, ČT2 a Prima. Výzva, ktorú mal zaslať konkurenčným operátorom, vraj požaduje okamžité vyradenie týchto staníc z balíkov služieb.

Bol to práve Orange, ktorý ako slovenský operátor pristúpil k odstráneniu českých TV staníc zo svojej ponuky. Spravil tak ešte vo februári tohto roku. Podobný krok sa očakával aj od ďalších operátorov, no napokon v tom Orange ostal sám. To sa mu zrejme nepáči, a preto to chce teraz zmeniť.

Orange
Zdroj: Lukáš Zachar / Techbyte.sk

Orange ostal sám, a to sa mu očividne nepáči

Zvoliť mal skutočne tvrdý prístup. Údajne obviňuje konkurenčných operátorov z vysielania českých staníc bez príslušných práv, čím majú získavať veľkú konkurenčnú výhodu. Taktiež ich vraj obviňuje z poškodzovania domáceho, resp. slovenského televízneho trhu.

S akou odozvou sa výzva Orangeu stretne je nateraz otázne. Ak sa ale skutočne vyhráža podaním žaloby, zrejme to myslí naozaj vážne.