Úvod Výrobcovia Xiaomi Majitelia Xiaomi telefón POZOR: Môžete prísť o fotky a videá + NÁVOD...

Majitelia Xiaomi telefón POZOR: Môžete prísť o fotky a videá + NÁVOD ako tomu zabrániť

Skontrolujte si to čo najskôr, aby ste o svoje súbory neprišli.

1

Vyzerá to tak, že spoločnosť Xiaomi plánuje ukončiť funkciu synchronizácie galérie v službe Xiaomi Cloud. Túto informáciu priniesol web Techbyte.sk. Ak nechcete prísť o svoje fotky a videá, čo najskôr si to skontrolujte.

Majitelia Xiaomi smartfónov mohli doteraz využívať funkciu Gallery Sync, ktorá im poskytovala 5 GB bezplatného cloudového úložiska. Do toho si mohli ukladať svoje fotky a videá. Podľa uniknutých informácií by sa mala táto funkcia vypnúť ešte v priebehu tohto roka. Platí to aj o platenej verzii, z ktorej Xiaomi vráti peniaze v plnej výške.

Ako preniesť fotky do Google

Podľa obrázkov, ktoré portál zverejnil, to vyzerá tak, že Xiaomi rovno prišlo aj s možným riešením. Ponúkne vám možnosť preniesť svoje súbory do služby Fotky Google, prípadne si ich môžete stiahnuť a uložiť napríklad do počítača.

gallery sync
Zdroj: GSMArena

Xiaomi má uchovávať tieto údaje na cloudovom úložisku len počas roka 2023 a potom ich odstráni. Ak nechcete prísť o svoje súbory, čo najskôr si ich preneste do Google fotiek alebo si ich rovno stiahnite. Návrh oficiálneho vyhlásenie bol zverejnený len krátko a následne ho stiahli, preto nepoznáme presné dátumy, kedy funkcia viac nebude podporovaná. Radšej ale na nič nečakajte.

Spoločnosť Xiaomi rozhodne nezaháľa. Pozrite si náš článok, v ktorom nájdete nedávno predstavené novinky. Sú naozaj zaujímavé.