Úvod Výrobcovia Xiaomi Xiaomi má absolútnu špičku: Roborock Q7 Max je výkonnejší než konkurencia, stojí...

Xiaomi má absolútnu špičku: Roborock Q7 Max je výkonnejší než konkurencia, stojí polovicu!

Xiaomi ukazuje, že dokáže invovovať závratnou rýchlosťou.

1
Xiaomi na európsky trh, vrátane toho slovenského, prináša špičkový robotický vysávač Roborock Q7 Max. Ide o priame pokračovanie jedného z najlepších modelov, aké boli kedy uvedené do predaja – S5 Max. Inžinieri Xiaomi ale opäť zapracovali, a tak Q7 Max ponúka ešte väčší sací výkon a základňu, ktorá vysávač dokáže automaticky vyprázdniť.

Roborock Q7 Max a Q7 Max+

Cena: 356,75 € (Q7 Max), 540,17 € (Q7 Max+) | Kupón: gutscheinsammler8 | Poštovné: Zadarmo Rad vysávačov s označením „Q“ je v portfóliu Xiaomi akousi ľudovou voľbou. Má totiž prémiové funkcie, vrátane vysokého výkonu a schopnosti automaticky sa vyprázdniť, zároveň jej však chýbajú pokročilé funkcie ako VibraRise pre zmývanie. To však v mnohých prípadoch nie je úplne nutné pre dosiahnutie dobrých výsledkov a väčšina ľudí sa bez takejto technológie hravo obíde.
K dispozícii budete mať 2 modely – Roborock Q7 MaxRoborock Q7 Max+. Rozdielov medzi nimi nie je veľa, azda najväčší tkvie v nabíjacej stanici. Zatiaľ čo Roborock Q7 Max sa v nej len nabíja, Q7 Max+ sa dokáže aj automaticky vyprázdniť. Ak by ste sa však rozhodli pre Q7 Max a stanica s automatickým vyprázdňovaním by vám chýbala, môžete si ju neskôr dokúpiť. Kompatibilné s ňou sú oba modely. Xiaomi hovorí, že jedno 2,5-litrové vrecko v nabíjacej stanici postačí na 7 týždňov vysávania. Ak by ste mali základný model bez stanice Auto Empty Dock Pure, spoľahnúť sa môžete na veľkú nádobku s kapacitou 470 mililitrov (prach), resp. 350 mililitrov (voda na zmývanie).

Špičkový výkon, špičkové funkcie

O tom, že Roborock Q7 Max mieri na najvyššie priečky svedčí aj fakt, že stroj má k dispozícii až 4 200 Pa sací výkon, ktorý prekonáva aj tie najdrahšie modely. Okrem toho je vybavený hromadou senzorov. Spomenieme napríklad LiDAR senzor, senzory pre detekciu stien a prekážok, ako aj senzor, ktorý vysávaču nedovolí spadnú zo schodov. Čo sa mopovania týka, aj bez technológie VibraRise dokáže pozmývať veľmi kvalitne. Xiaomi sa podarilo zvýšiť tlak hubíc na podlahu až na 300 gramov, čo v kombinácii so zmývaním v tvare písmena Y zaručí dobrý výsledok. O chod sa stará objemná 5 200 mAh batéria schopná vysávač poháňať po dobu 3 hodín, za ktoré by mal byť schopný poupratovať priestor o rozlohe 300 metrov štvorcových. No a nebolo by to Xiaomi, ak by Roborock Q7 MaxQ7 Max+ nepodporoval fantastickú aplikáciu Xiaomi Home, cez ktorú môžete vysávať nastaviť do poslednej bodky.

Málokto ma takú dobrú aplikáciu

Nastaviť mu môžete či má vysávať ráno, poobede, večer, po jedle, len kuchyňu alebo viackrát prejsť cez chodbu. Cez aplikáciu ho zároveň môžete púšťať, zastavovať a kontrolovať jeho stav. Vysávač si pri upratovaní postupne vytvorí presný 3D obraz priestoru, vďaka čomu vám dá dobrý pohľad na to, kam mu dovolíte chodiť a kam naopak nie. Roborock Q7 Max a Q7 Max+ sa predávajú v obchode Geekbuying, ktorý pre slovenských záujemcov dočasne znížil cenu. Kúpiť si ho môžete za 356,75 € (bez vyprázdňovacej stanice), resp. za 540,17 € (so stanicou). Na Slovensko vám ich obchod zašle bez poplatku za poštovné. Domov vám príde už tradične do 3 až 5 pracovných dní.