Úvod Výrobcovia Samsung Samsung Galaxy Z Flip 3: Nielen pekný, ale aj extrémne šikovný!

Samsung Galaxy Z Flip 3: Nielen pekný, ale aj extrémne šikovný!

Samsung ukázal, ako má vyzerať štýlový smartfón v roku 2021. Skrýva však oveľa viac, než len pekný vzhľad.

0

Samsung dnes oficiálne predstavil pokračovanie oboch skladacích smartfónov. Okrem Galaxy Z Flip 3, o ktorom si môžete prečítať v samostatnom článku tak spoločnosť ukazuje aj novú generáciu „véčka“ známeho ako Galaxy Z Flip 3.

Samsung Galaxy Z Flip 3 je podobne ako jeho predchodca, Z Flip 2, orientovaný na módne založených ľudí, hoc toto pravidlo má množstvo výnimiek. Je pravda, že Samsung kládol dôraz na dizajn smartfónu, to mu však neuberá na zaujímavom využití a šikovnej veľkosti.

Sám výrobca hovorí, že „Galaxy Z Flip 3 je pre tých, ktorí potrebujú tak štýlové zariadenie, ako sú oni sami“. Tak silné mierenie na nežnejšiu časť populácie je trochu škoda, keďže využitie pre Z Flip 3 určite nájdu aj muži.

Samsung Galaxy Z Flip 3: Hardvér

Galaxy Z Flip 3 ponúka 6,7-palcový dynamic AMOLED 2X displej so 120 Hz obnovovacou frekvenciou. To však nie je jediný displej, ktorý sa na telefóne nachádza. Na zadnej strane, hneď vedľa fotoaparátov, nájdete tzv. Cover screen, teda sekundárny displej určený ako hľadáčik pri fotení selfie alebo rýchly pohľad na prichádzajúce správy či iné notifikácie.

Samsung ho tento rok zväčšil z 1,1-palcového displeja pri Z Flip 5G na 1,9-palcový super AMOLED displej s rozlíšením 512 x 260 pixelov v Z Flip 3.

Vedľa sekundárneho displeja sa nachádzajú dva fotoaparáty. K dispozícii tak budete mať 12 Mpx ultraširokouhlý senzor s clonou f/2.2 a hlavný 12 Mpx senzor s clonou f/1.8 a optickou stabilizáciou obrazu. Na prednej strane (po otvorení telefónu) sa zas nachádza 10 Mpx senzor s clonou f/2.4.

Telefón poháňa rovnaký čip aký nájdeme aj vo výrazne drahšom Galaxy Z Fold 3. Tešiť sa tak môžete na špičkový Snapdragon 888 vyrobený 5 nm procesom, 8 GB operačnej pamäte RAM a rýchlu 128 GB alebo 256 GB vnútornú pamäť (UFS 3.1).

Čo sa batérie týka, tam Samsung tento rok nevymyslel nič nové, preto sa budeme musieť uspokojiť s 3 300 mAh batériou a výdržou na jeden deň. Batéria je opäť rozdelená na dve časti, jedna polovica je vo vrchnej časti telefónu a druhá v spodnej.

Nechýbajú ani ďalšie dôležité súčasti akéhokoľvek moderného smartfónu, ako snímač odtlačkov prstov zabudovaný v tlačidle pre zapnutie a vypnutie telefónu či stereo reproduktory s podporou pre Dolby Atmos.

Samsung Galaxy Z Flip 3: Softvér

Po softvérovej stránke toho Samsung spravil veľa už minulý rok a tento rok na tom len stavia. Veľkú pozornosť venoval práve sekundárnemu displeju, ktorý je po novom oveľa šikovnejší.

 

 

Bez nutnosti otvárania telefónu budete mať k dispozícii rýchle nastavenia, notifikácie či niektorým widgetom (hudba, počasie, stretnutia, budík, Samsung Health, ovládanie slúchadiel a podobne). Výrobca hovorí aj o špeciálnom zobrazení pre Samsung Pay, no ten na Slovensku stále nie je, preto bude zaujímavé vyskúšať či špeciálne animácie, resp. podporu dostal aj Google Pay. Telefón samotný Google Pay samozrejme podporuje, otázne je či vám jeho funkčnosť predvedie aj Cover screen.

Samsung Galaxy Z Flip 3: Cena a dostupnosť

Samsung Galaxy Z Flip 3 sa na Slovensku začne predávať za  1 049 €. Podobne ako pri Z Flip 3 zatiaľ presne nevieme, kedy k tomu dôjde, no všetky indície ukazujú na 27. august.

Samsung Galaxy Z Flip 3: Špecifikácia

  • Displej (hlavný): 6,7“ FHD+ Dynamic AMOLED 2X, Infinity Flex, 2 640 x 1 080 px
  • Displej (sekundárny): 1,9“ Super AMOLED, 512 x 260 px
  • Procesor: Snapdragon 888, 5 nm
  • Pamäť: 8 GB RAM
  • Úložisko: 128 GB/256 GB, UFS 3.1
  • Fotoaparáty: 12 Mpx + 12 Mpx vzadu, 10 Mpx vpredu
  • SIM: 1x eSIM, 1x Nano SIM
  • Batéria: 3 300 mAh
  • Audio: stereo reproduktory, Dolby Atmos
  • Rozmery (zložený): 72,2 x 86,4 x 17,11 mm
  • Rozmery (rozložený): 72,2 x 166 x 6,9 mm
  • Hmotnosť: 183 g
  • Cena: od 1 049 €