Úvod Výrobcovia Xiaomi TOP 4 Xiaomi vysávače, ktoré sa naozaj oplatia: Tieto kúsky vám budú...

TOP 4 Xiaomi vysávače, ktoré sa naozaj oplatia: Tieto kúsky vám budú verne slúžiť!

Xiaomi postupne znižuje ceny najpopulárnejších modelov. Vybrali sme tie najlepšie z nich.

1

Slovenské domácnosti sa za posledné desaťročie zmenili na nepoznanie. Môžu za to hlavne inteligentné zariadia, ktoré sú navrhnuté tak, aby nám pomáhali tak, ako len môžu. Aj medzi nimi sa však nájdu nepodarky, ktoré je nutné oddeliť od skutočne nápomocných zariadení.

Medzi najpopulárnejšie zariadenia určite patria robotické vysávače. Stačí ich zapnúť alebo len nastaviť a oni namiesto vás pobehajú a povysávajú všade tam, kde sa zmestia. Evolúcii sa nevyhli ani malí robotníci. Okrem vysávania dokážu najnovšie aj zmývať, čoho krásnym príkladom je aj absolútna novinka z dielne Xiaomi.

Xiaomi VIOMI SE
Xiaomi VIOMI SE

Xiaomi VIOMI SE

Cena: 256,19 € |  Poštovné: Zadarmo (CZ sklad)

VIOMI SE sa pýši mohutným spracovaním a veľkým výkonom. Xiaomi hovorí o sacej sile až 2 200 Pa, čomu vďačí motoru Nidec vyrobenom v Japonsku. Výrobca tvrdí, že sa je schopný roztočiť až na 15 000 otáčok za minútu.

Vo vnútri sa skrýva 3 200 mAh batéria, ktorá dokáže robota poháňať na čas dosť dlhý na to, aby poupratoval rozlohu približne 200 metrov štvorcových. Xiaomi tentokrát využíva batérie od Samsungu, ktoré hlásia o 20 % lepšiu výdrž na jedno nabitie. Celkový čas fungovania sa tak posunul na 120 minút.

Tak ako pri ďalších robotických vysávačoch, ani pri VIOMI SE nechýba LDS mapovanie a navigácia (laser navrchu), vďaka čomu dokáže komplexne zmapovať každú miestnosť a následne sa už pohybuje úplne presne. No a hlavne, nikdy sa nestratí a vie, ktorú izbu už poupratoval.

xiaomi viomi se 2

Softvéroví inžinieri Xiaomi opäť vylepšili algoritmus pohybu robota po byte či dome. Vďaka optimalizácii mali ušetriť až 30 % času. Vysávač dokáže každú miestnosť premerať a pred vstupom do nej vyhodnotiť, aká bude ideálna trasa.

Súčasťou VIOMI SE je 12 senzorov: senzor pre naplnenie nádoby na nečistoty, senzor rýchlosti, gyroskop, panel pre zabránenie kolízii s nábytkom, LDS senzor, senzor naplnenia nádoby na vodu, senzor pre zabránenie pádu, LDS senzor určený pre zabránenie kolízii, senzor monitorujúci zavesenie kolies a ďalšie.

xiaomi viomi se 4

Vysáva a zároveň aj umýva

Súčasťou Xiaomi VIOMI SE je, ako ste si ste všimli, aj nádobka na vodu. Robotický vysávač tak dokáže naraz vysávať aj zmývať. Xiaomi vylepšil spôsob, akým dávkuje vodu podľa znečistenia podlahy a podľa materiálu podkladu. Vysávač pracuje celkom s tromi úrovňami dávkovania vody.

Xiaomi VIOMI SE má 200 ml nádobu na vodu a 300 ml nádobu na pevné (suché) nečistoty. Po nabíjaní dokáže sám pokračovať tam, kde prestal, nemusí tak robiť všetko od začiatku. Zmývanie prebieha v tvare písmena „Y,“ každú časť podlahy tak vysávač efektívne zmýva dvakrát.

Súčasťou „zážitku“ z používania je samozrejme aj aplikácia priamo od Xiaomi, pomocou ktorej môžete naplánovať, čo má robot robiť, ako aj to, kedy to má vykonať. Môžete mu povedať, aby po tom, ako odídete do práce povysával obývačku, chodbu a kuchyňu.

Zároveň môžete nastaviť aj presný čas, kedy to má spraviť. Ak by vám napríklad vyhovovalo, aby obývačku vysával o 8:00 ráno, no kuchyňu až o 10:00, jednoducho to nastavíte v aplikácii.

Ak by ste si ho chceli kúpiť, dostupný je v českom sklade overeného obchodu Geekbuying, kde stojí len 256,19 €. Poštovné hradí predajca. Zásielku vám do pár dní dovezie DHL kuriér až k vám domov.

viomi2pro
Viomi V2 Pro

Xiaomi VIOMI V2 Pro

Cena: 285,59 € | Kupón: VIOMIV2PRO | Poštovné: Zadarmo (z EÚ)

Nový VIOMI V2 Pro prešiel v porovnaní s inými robotickými vysávačmi od Xiaomi výraznou zmenou. Inžinieri doň nasadili lepší laserový systém, vďaka čomu sa podstatne jednoduchšie orientuje v priestore. Nechýba mu ani vysoký výkon až 2 100 Pa či možnosť zmývania.

Najviac sa však zamerali práve na poslednú menovanú funkciu. Robotický vysávač totiž prichádza s novým riešením pre vysávanie a následné zmývanie – všetko pri jednom prejazde cez miestnosť.

Xiaomi VIOMI V2 Pro
Xiaomi VIOMI V2 Pro

Docielili toho hlavne vďaka kombinovanej nádržke na vodu a nečistoty. Tú Xiaomi rozdelil 2 dve časti – 300 ml vyčlenil pre nečistoty a 200 ml pre vodu. V prípade, že by ste vysávač chceli pustiť len na režim vysávania sa automaticky využije plná 500 ml kapacita na nečistoty. Ak by ste naopak chceli, aby len zmýval, 500 ml sa využije len na vodu.

VIOMI V2 Pro dokáže „vidieť“ až na 8 metrov, vďaka čomu sa nestratí ani vo väčších priestoroch. Jeho laser skenuje celú miestnosť až 6-krát každú sekundu, pričom priemerná odchýlka nedosahuje ani 2 %.

Robotický vysávač samozrejme dokážete prepojiť s obľúbenou aplikáciou Xiaomi Mi Home, v ktorej mu môžete nastaviť kedy sa má zapnúť, kedy skončiť a kam nemôže ísť. Nemusíte sa tak obávať, že by vás vyrušoval. Znie to fakt super, že? Ono to aj super je a vedzte, že za 285,59 € tak ľahko lepší vysávač nezoženiete. Nezabudnite však použiť kupón VIOMIV2PRO.

Xiaomi VIOMI V3
Xiaomi VIOMI V3

Xiaomi Viomi V3

Cena: 374,63 € | Kupón: VIOMIV3Z1 | Poštovné: Zadarmo (z EÚ)

Xiaomi Viomi V3 je robotický vysávač s pridanou funkciou mopu, ktorý sa hodí do azda každej domácnosti. Nutnosť vysávať, hlavne keď máte malé deti či zvieratá, dokáže byť vyčerpávajúca, a to hlavne teraz počas leta. VIOMI V3 patrí medzi najpokrokovejšie zariadenia na trhu. Xiaomi sa svojim riešením preslávilo už dávno. Technológiu postupne zlepšovali a inovovali, až sme sa dostali do tohto štádia.

Viomi V3 disponuje 2 600 Pa sacou silou, 4 900 mAh batériou pre bezproblémové povysávanie niekoľkých miestností a schopnosťou prekonať prekážky vysoké až 2 centimetre.

Xiaomi VIOMI V3
Xiaomi VIOMI V3

Okrem toho je v jeho konštrukcii schovaný HEPA filter so schopnosťou odfiltrovania aj vírusov. Pri nádobke na prach sa nachádza aj nádobka na 550 mililitrov vody určená pre zmývanie. Xiaomi tvrdí, že takto veľký objem poslúži na umytie až 250 metrov štvorcových. Vysávač vtedy aktivuje špeciálne pohyb v tvare písmena Y, aby efektívne zmyl aj tie odolnejšie nečistoty.

Na jedno nabitie dokáže fungovať až 150 minút, čo hravo postačí aj pre rozmerovo väčšie byty či domy. Inými slovami, Viomi V3 je ideálnym pomocníkom, ktorý si poradí s bežnou údržbou domácností. Ak sa vám páči, kúpiť si ho môžete v obchode Geekbuying za akciovú cenu 374,63 €. Nezabudnite však použiť kupón VIOMIV3Z1.

Obchod vám ho doručí z EÚ skladu bez nutnosti platiť ďalšie poplatky.

Xiaomi Viomi S9

Cena: 545,99 € | Kupón: VIOMIS9Z | Poštovné: Zadarmo (DPD EÚ Express)

Robotický vysávač Xiaomi S9 je elegantný sám o sebe, to isté však platí aj o jeho základni. Biela v kombinácii so zlatou pôsobí skutočne pekne. Viomi S9 je oproti ostatným Viomi robotom vylepšený v jednom základnom smere – nabíjacia stanica má zároveň zásobník na nečistoty.

xiaomi viomi s9 2

Vďaka tomu ho nemusíte čistiť po každom použití. Všetko, čo povysáva na konci čistenia presunie do základne a môže pokračovať ďalej.

viomi vs roomba

Sám vysávač disponuje 5 200 mAh batériou, výkonom 950 W a sacím výkonom 2 700 Pa. Aj napriek vysokému výkonu dokáže nepretržite vysávať až 3 a pol hodiny. To by malo stačiť väčšine slovenských domácností.

Súčasťou jeho výbavy je aj 250 ml nádoba na vodu, čo samozrejme znamená, že okrem vysávania dokáže aj zmývať. Svedčia o tom aj 3 možné režimy – vysávanie, zmývanie a oboje.

Pochopiteľne, aj Xiaomi Viomi SE má plnú podporu smart funkcií. Pripojiť ho môžete k aplikácii Mi Home, v ktorej nájdete všetky potrebné nastavenia. Spravovať môžete napríklad pôdorys jednotlivých miestností, plánovať čistenie a viac.
xiaomi viomi s9 3
Nový Xiaomi Viomi S9 je momentálne v uvádzacej zľave. Kúpite ho za 545,99 €, čo nie je málo, no na tak vyspelý systém ani nie veľa. Ak chcete mať doma to najlepšie z portfólia Xiaomi, teraz je ideálna príležitosť to využiť. Nezabudnite využiť kupón VIOMIS9Z.

V spolupráci s Geekbuying.