Úvod Výrobcovia Xiaomi Aký elektrický bicykel kúpiť? Teraz je na to najlepší čas!

Aký elektrický bicykel kúpiť? Teraz je na to najlepší čas!

Elektrické bicykle sú skvelou alternatívou k cestovaniu MHD. Tieto patria medzi najlepšie voľby.

21
Aj keď tomu počasie nenasvedčuje, jar je bližšie než by sa mohlo zdať. Spolu s otepľovaním sa môžeme tešiť aj na viac času stráveného v prírode a na výletoch. Z minulého roka vieme, že tisíce Slovákov si obľúbili elektrický spôsob dopravy či už v prírode alebo do práce alebo školy. Ak vás takýto spôsob prepravy zaujíma tiež, máme pre vás zaujímavé tipy na najnovšie elektrické a skladateľné bicykle z dielne spoločnosti HIMO, patriaca do portfólia Xiaomi.

HIMO Z20

Vlastniť elektrický bicykel má svoje výhody. Jednou z nich je fakt, že jazda na ňom nevyžaduje toľko energie. Bicykle zväčša ponúkajú dojazd v ráde niekoľkých desiatok kilometrov, čo na jazdenie po meste bohato stačí. Okrem toho, nie je nad to prísť napríklad do práce či školy bez toho, aby ste sa spotili.
HIMO Z20
Himo Z20
Pochopiteľne, stále máte možnosť jazdiť aj bez pohonu elektromotorom, čo je síce náročnejšie, no pri niektorých prípadoch nevyhnutné. Xiaomi HIMO Z20 patrí medzi najnovšie modely spoločnosti. Na štartovači Indiegogo sa objavil len v lete 2020, teda v čase, keď bol po elektrických dopravných prostriedkoch historicky azda najväčší dopyt. Na jedno nabitie batérie dokáže HIMO Z20 prejsť približne 80 kilometrov v závislosti od spôsobu jazdy. To je viac než slušný výsledok. Maximálna rýchlosť pri čisto elektrickom pohone predstavuje 25 km/h, čo nie je málo ani veľa. Ak sa však rozhodnete zapojiť aj nohy, rýchlosť môžete zvýšiť. Pomôže vám pri tom 6-stupňová „prehadzovačka“.
HIMO Z20
HIMO Z20
Unikátnou vlastnosťou HIMO Z20 je jednoznačne integrovaná pumpa zakomponovaná do sedadla. Stačí ju vytiahnuť von z tela bicykla a pneumatiky môžete dofúkať kdekoľvek sa nachádzate. HIMO Z20 si môžete kúpiť za 655,99 € v obchode Geekbuying. Pre zníženie ceny stačí použiť kupón GKB583S. Obchodník vám bicykel zašle z poľského skladu, z ktorého balíčky prídu do 2 až 3 pracovných dní.

HIMO C20

HIMO C20 je veľmi podobný modelu Z20. Zdieľa s ním všetky dôležité vlastnosti, a to hlavne maximálny výkon 250 W, maximálnu rýchlosť 25 km/h, aj dojazd 80 km. Líši sa len mierne nižšou cenou, stojí 626,63 € (kupón GKB583S) a faktom, že v sedadle nemá zakomponovanú pumpu pre dohustenie pneumatík.
HIMO C20
HIMO C20
Ak chcete ušetriť pár desiatok eur, C20-tka vás určite nesklame. Geekbuying vám ju rovnako ako pri Z20 zašle z poľského skladu. Tešiť sa z nej tak môžete do niekoľkých dní.

HIMO Z16

Ak chcete niečo lacnejšie, zaujímať by vás mohol model HIMO Z16, ktorý toho ponúka dosť, no za 100 € menej. Z16 je vyrobený z pevnej zliatiny hliníka, vďaka čomu je ľahký a zároveň dosť pevný aj pre ľudí do 100 kg. Bicykel podobne ako prvé dva modely taktiež dokáže jazdiť rýchlosťou 25 km/h.
HIMO Z16
HIMO Z16
V čom sa však líši je dojazd. Ten je pri HIMO Z16 „len“ 55 kilometrov, čo by však malo stačiť na bežné jazdenie po meste. K nabíjačke máme v dnešnej dobe blízko asi všetci. Z16 sa z 0 % na 100 % dokáže nabiť za 4 až 6 hodín. To je menej než typická pracovná doba alebo deň v škole. V tomto by teda problém nemal byť. Pripraviť sa môžete aj na ďalšie dôležité veci ako LED displej, kvalitné brzdy vpredu aj vzadu alebo kompaktné a hlavne skladateľné šasi. Jeho cena sa momentálne pohybuje na úrovni 535,91 €. Stačí len zadať kupón GKB545S.

HIMO V1S

Posledný elektrický bicykel od HIMO je najmenší a zároveň najlacnejší. HIMO V1S má ako jediný zo štvorice len 12“ pneumatiky, vďaka ktorým je spratnejší.
HIMO V1S
HIMO V1S
Jeho súčasťou je aj naďalej 250 W motor schopný vyvinúť rýchlosť 25 km/h, akurát na menšiu vzdialenosť – 40 kilometrov. Ak mu však pomôžete nohami, dojazd dokáže navýšiť na 60 kilometrov.
HIMO V1S
HIMO V1S
HIMO V1S momentálne stojí 453,59 €. Kúpiť si ho môžete v obchode Geekbuying, nezabudnite však použiť kupón GKB545S. V spolupráci s Geekbuying.