Úvod Výrobcovia Huawei Huawei P40 Pro: Na palube má byť Android 10 aj vlastný Harmony...

Huawei P40 Pro: Na palube má byť Android 10 aj vlastný Harmony OS!

0
Huawei P30 Pro

Čínsky gigant Huawei predstavil svoj Mate 30 a Mate 30 Pro ešte v priebehu minulého mesiaca. Ani jeden z týchto modelov však neponúka služby od Google. Veci by sa však mali trochu zmeniť s príchodom P40 a P40 Pro, informuje phonearena.com.

Podľa @Teme by totiž smartfóny mali ponúknuť Android 10 spolu s Harmony OS – áno, skutočne hovoríme o možnosti „dual-boot“.

V praxi to znamená, že majitelia modelov P40 a P40 Pro si budú môcť vyskúšať nielen Android 10 (bez služieb od Google), ale aj vlastný operačný systém spoločnosti, teda Harmony OS.

Ide o veľmi šikovnú stratégiu, vďaka ktorej nie je žiadny kupujúci nútený prispôsobiť sa jedinému systému, ale má možnosť si vybrať. To samozrejme vedie k oveľa pozitívnejšej spätnej väzbe a tým pádom aj rozšíreniu škály potencionálnych zákazníkov.

Ako už samotná spoločnosť potvrdila, Harmony OS zatiaľ nie je plne pripravený. Má však dostatok prostriedkov na to, aby proces vývoja čo najviac urýchlila a dorazila so stabilnou verziou svojho operačného systému ešte pred vydaním spomínaných modelov. Tie majú debutovať v marci budúceho roku.

Mali by sme ešte poznamenať, že táto stratégia bude použitá len v prípade, ak by obmedzenia zo strany Spojených štátov nepoľavili do prvých mesiacov roku 2020. V opačnom prípade sa Huawei zrejme obráti na kombináciu Android 10 s EMUI 10.