Úvod Výrobcovia Huawei Huawei Mate 30 Pro má byť foto monštrum: Ponúkne až dva 40...

Huawei Mate 30 Pro má byť foto monštrum: Ponúkne až dva 40 Mpx senzory!

0
Huawei Mate 20 Pro

Zatiaľ nie je úplne známe, akú foto výbavu svojim budúcim užívateľom poskytne nová vlajková loď z dielne Huawei menom Mate 30 Pro. Môžeme sa len spoľahnúť na to, že fotoaparáty budú opäť o niečo výkonnejšie. 

Predchádzajúce špekulácie naznačovali, že Huawei vymení modul v tvare štvorca za veľký kruh, do ktorého osadí 4 snímače obrazu aj spolu s LED bleskom. Hlavný snímač obrazu doplní fotoaparát so širokouhlým objektívom, senzor s optickým priblížením a ToF snímač.

Možnú zostavu približuje užívateľ s prezývkou Teme (特米), ktorý síce už publikoval niekoľko informácií o ešte nepredstavených zariadeniach, no v tomto odvetví nie je úplne známy. Určite nie tak ako napr. spoľahlivý Evan Blass.

mate 30 pro
Možná podoba Huawei Mate 30 Pro. Foto: Weibo

Podľa neho bude Huawei Mate 30 Pro využívať hlavný obrazový snímač s rozložením RYYB (P30 Pro) o veľkosti 1/1.5” a rozlíšení 40 Mpx. Svetelnosť by sa mala pohybovať niekde medzi f/1.4 až f/1.6.

Prekvapením je druhý 40 Mpx snímač obrazu. Ak sa informácie potvrdia, bude spojený so širokouhlým objektívom so zorným poľom 120°. Širokouhlé fotografie vedia byť pôsobivé, zväčša ale nie sú tvorené prvotriednymi snímačmi obrazu.

Huawei Mate 30 Pro by tak mohol ponúknuť najkvalitnejšie širokouhlé fotky spomedzi všetkých smartfónov. Teoreticky. 5-násobné optické priblíženie by sa malo týkať 8 Mpx fotoaparátu.

Okrem toho sa hovorí o funkciách špeciálne určených pre tvorbu videí. Očakávať by sme mohli konkurenciu k nástrojom Cinema Pro, ktorými disponuje vlajková Sony Xperia 1. Na to, ako to s Mate 30 Pro naozaj bude, si ešte musíme počkať.

Momentálne je na stole Samsung Galaxy Note10, ktorý bude predstavený o pár dní, 7. augusta. Mate 30 Pro uvidíme až niekedy v septembri/októbri.