Úvod Výrobcovia Sony Sony sa nevzdáva: Má patent na skladací smartfón, pod displej dáva niekoľko...

Sony sa nevzdáva: Má patent na skladací smartfón, pod displej dáva niekoľko senzorov!

0
Ilutračná foto. ©LetsGoDigital

Spoločnosť Sony síce nepatrí medzi výrobcov s najväčšími predajmi, no sem-tam sa jej podarí prekvapiť zaujímavou novinkou, ako napríklad teraz.

Japonský výrobca totiž prichádza s patentom na skladací smartfón, ktorý má mať v displeji hneď niekoľko senzorov. O novinke informuje server Gizmochina.

Čo sa týka umiestňovania senzorov do displeja, aktuálnym hitom je implementácia snímača odtlačkov prstov. Čoskoro by sa do tohto priestoru však mali prebojovať aj fotoaparáty, a to zásluhou spoločností ako Xiaomi či Oppo.

LetsGoDigital

Tri nové prírastky

Vráťme sa však späť k skladaciemu smartfónu. Patentová prihláška hovorí o celkovo troch nových senzoroch, ktorými by mal byť displej zariadenia vybavený, a to akcelerometrom, senzorom tlaku vyvíjaného na displej a teplotné čidlo.

Po stopách Huawei Mate X

Predná aj zadná strana smartfónu, ktorý by sa mal skladať v zakrivenom stave, má byť vybavená transparentným displejom. Spoločnosť taktiež chce, aby boli obrazovky na zariadení umiestnené zvonka, nie zvnútra, čiže v štýle Huawei Mate X.

Zatiaľ nevieme, kedy a či vôbec nový smartfón dorazí. Pokiaľ však bude patentová prihláška schválená a Sony sa skutočne pustí do výroby, trh so skladacími telefónmi sa môže pripraviť na ďalšieho významného hráča.