Úvod Novinky Google Aplikácia Mapy od Google má novinku: Bude zobrazovať fotky obľúbených jedál reštaurácií

Aplikácia Mapy od Google má novinku: Bude zobrazovať fotky obľúbených jedál reštaurácií

Fotenie jedla bude mať konečne úžitok.

0
© pinterest.com

Asi sa ešte nikomu nestalo, že pri pohľade do máp vyhladol. Mení to aplikácia Mapy od Google, ktorá začala zobrazovať fotografie podávaných jedál v reštauráciách a podnikoch, a to v rámci vyhľadávania a odporúčania. 

Google nové možnosti zobrazenia zatiaľ iba testuje. Natrafiť na ne však môžete aj vy. Predpokladáme, že uprednostnení sú ľudia zapojení do programu Miestni sprievodcovia.

Ak si v aplikácii máp vyhľadáte reštaurácie vo vašom okolí, po kliknutí na jednu z nich uvidíte okrem obvyklých informácií novú kartu nazvanú ako Ponuka. Nachádza sa hneď vedľa prehľadu, recenzií a fotiek.

mapy

Rovnako, ako pri iných údajoch, aj pri fotografiách jedál môžete navrhnúť úpravy. Upravíte napr. názov jedla, označíte chybný popis alebo uvediete, že sa takéto jedlo v danom podniku nepodáva.

Aj keď to tak možno nevyzerá, táto funkcia je dôležitá. Obal predáva knihu a o jedle to platí obzvlášť. Ak podnik servíruje kvalitné jedlo, ktoré navyše na tanieri dobre vyzerá, má väčšiu šancu, že ho užívateľ navštívi.

Fotografovanie jedál smartfónom nepatrí zrovna medzi uznávané disciplíny. Takto môže mať aspoň praktický prínos, keď spokojní zákazníci nahrajú svoju fotku do máp, na stránku podniku.