Úvod Výrobcovia Xiaomi Šéf Xiaomi ukázal revolúciu: Takto vylepšili snímač odtlačkov v displeji!

Šéf Xiaomi ukázal revolúciu: Takto vylepšili snímač odtlačkov v displeji!

6

Zariadenia Xiaomi sa krátko po svojom príchode na trh zaryli aj do sŕdc Slovákov. Je to hlavne kvôli tomu, že za vynikajúcu cenu ponúkajú slušný výkon, kvalitu spracovania a softvérovú podporu. Spoločnosť pokračuje aj v inováciách, o čom svedčí aj ich pokrok v technológii snímačov odtlačkov prstov.

Prezident a spoluzakladateľ Xiaomi, Lin Bin, na čínsku sociálnu sieť Weibo nahral video prototypu smartfónu so snímačom odtlačkov prstov priamo v displeji. Pre nastavenie snímača stačí priložiť prst len raz a potom už môžete telefón odomknúť priložením prsta na veľkej časti displeja.

Lin Bin tiež prezradil, že plocha, na ktorej je telefón schopný rozoznať odtlačok je veľká 50 mm na 25 mm, čo je päťnásobne viac ako pri terajších riešeniach a až pätnásťnásobne väčšia než pri tradičných snímačoch umiestnených na zadnej strane.

Nejde pritom len o to, že celková plocha pre snímanie je väčšia. Ide aj o rýchlosť a spoľahlivosť, ktorá je na vysokej úrovni. Šéf Xiaomi to chcel všetkých ukázať, a tak telefón odomkol tak, že sa naň ani nepozeral. Pekný pokrok!

Bin tvrdí, že ak sa nový snímač uchytí, spoločnosť ho nasadí do viacerých pripravovaných modelov.