Úvod Operátori Orange Šéf Orangeu po 20 rokoch končí: Na Slovensko príde Federico Colom

Šéf Orangeu po 20 rokoch končí: Na Slovensko príde Federico Colom

1

Pavol Lančarič opúšťa po dlhých 20 rokoch pozíciu generálneho riaditeľa spoločnosti Orange Slovensko. Do spoločnosti nastúpil v roku 1997 ako obchodný riaditeľ a na generálnu riadiacu pozíciu následne postúpil v roku 1999. 

Pavla Lančariča na pozícii generálneho riaditeľa nahradí Federico Colom, a to od 1. mája. Aktuálnu informáciu priniesol medzi prvými magazín Hospodárskych novín – Stratégie.

Federico Colom v súčasnosti pôsobí v Paríži, kde riadi finančný kontroling celej skupiny Orange. Pavol Lančarič sa po 1. máji stane predsedom dozornej rady Orange Slovensko s cieľom podporovať aktivity skupiny v stredoeurópskom regióne.

Od 1. mája 2019 bude novou úlohou Pavla Lančariča podporovať európsky tím pri riadení aktivít skupiny Orange v stredoeurópskom regióne vrátane Slovenska a zabezpečiť kontinuitu pri zdolávaní nadchádzajúcich výziev na telekomunikačnom trhu ako sú 5G, prémiový obsah, internet vecí (IoT), finančné služby alebo ICT. Posun na novú pozíciu je ďalším krokom v jeho dlhoročnej kariére v rámci skupiny Orange,“ uvádza stanovisko operátora.

Pod vedením Pavla Lančariča došlo k úplnému rebrandingu na značku Orange, nastúpili moderné mobilné a fixné služby, plnohodnotná konvergencia alebo 3G sieť, ktorú Orange spusti ako prvý. Ako prvý tiež začal budovať optickú FTTH sieť.

Koncom augusta operátor predstavil novú televíznu platformu, ktorá združuje prémiový obsah, vlastný TV kanál a dostupnosť pripojenia cez internet alebo satelit.