Úvod Výrobcovia Huawei Huawei Nova 4 oficiálne: Obrovský výkon a šialený 48 Mpx foťák!

Huawei Nova 4 oficiálne: Obrovský výkon a šialený 48 Mpx foťák!

5

Prvý smartfón s otvorom v obrazovke už poznáme a v tesnom závese ho dobieha druhé veľmi podobne ladené zariadenie. Huawei Nova 4 bol zatiaľ oficiálne predstavený na domácej pôde v Číne.

Vyzerá to, že Huawei Nova 4 ponúkne lepší pomer medzi výkonom a cenou ako Samsung Galaxy A8s. Maloobchodné európske ceny ale zatiaľ nepoznáme, teda predbiehať nebudeme.

Otvor v obrazovke, teda nové riešenie na starý problém (kam s prednou kamerou), ukrýva 25 Mpx selfie kameru. Obrazovka samotná má uhlopriečku 6,4″ a rozlíšenie 2310 x 1080 pixelov. Vyrobená je LCD technológiou.

huawei nova 4
consumer.huawei.com

Nadšencov mobilnej fotografie zaujme zadná strana s typickou výraznejšou povrchovou úpravou. Zostava troch fotoaparátov priamo pripomína vlajkový P20 Pro zo začiatku tohto roka.

48 Mpx fotoaparát

Hlavný obrazový senzor má rozlíšenie 48 Mpx a svetelnosť f/1.8. Druhý 16 Mpx snímač so svetelnosťou f/2.2 vyhotoví širokouhlé zábery a dodatočný 2 Mpx snímač (f/2.4) sa postará o hĺbku ostrosti.

Pozor, dostupné bude aj cenovo prístupnejšie prevedenie s 20 Mpx hlavným fotoaparátom s rovnakou svetelnosťou.

Smartfón váži 173 gramov a využíva batériu s kapacitou 3750 mAh (18 W nabíjanie). Pri takmer totožnej váhe tak obsahuje väčšiu batériu ako juhokórejský konkurent. Výkon pokrýva stále dostatočne schopný 10nm Kirin 970 – vlaňajší vlajkový čipset divízie HiSilicon.

huawei nova 4
consumer.huawei.com

Stačiť by malo aj 128 GB úložisko s 8 GB operačnou pamäťou RAM. Na niektorých trhoch ale môže byť dostupný aj skromnejší variant so 6 GB RAM. Výrobca nepodcenil operačný systém a siahol po najnovšej verzii Android 9.0 Pie s UI EMUI 9.0.1.

Dodáme, že Huawei Nova 4 existuje v červenej, modrej, bielej a čiernej farbe, ktorej výraznosť umocňuje 3D sklo odrážajúce svetlo všetkými smermi. Cena? Zatiaľ nám musí stačiť tá čínska.

Huawei Nova 4

Najlepšie vybavený model so 48 Mpx kamerou a 8 GB RAM stojí asi 3400 CNY, teda 435 eur. Takzvaný štandardný model je lacnejší približne o 40 eur. Rovnako ako v prípade modelu Samsung Galaxy A8s, počkať si musíme na ohlásenie európskej dostupnosti a zverejnenie odporúčaných cien pre náš región.