Úvod Výrobcovia Samsung Skladací Samsung Galaxy F: Všetko, čo o ňom vieme!

Skladací Samsung Galaxy F: Všetko, čo o ňom vieme!

2

Prvý skladací smartfón z dielne spoločnosti Samsung príde začiatkom nadchádzajúceho roka. Už dnes však vieme, ako bude fungovať a aj to, aké displeje ponúkne. Všetko ostatné zostáva i naďalej veľkou záhadou, preto si musíme vystačiť s aktuálnymi špekuláciami.

Nový skladací telefón od juhokórejského výrobcu ponesie podľa dostupných informácií názov Galaxy F. Pôjde teda o súčasť úplne nového modelového radu, ktorý vznikne kvôli budúcoročnému trendu mobilného priemyslu. Budú v ňom totiž iba smartfóny s ohybnými zobrazovacími jednotkami ako je napríklad včera večer predstavený Infinity Flex panel.

Dve veľkosti uhlopriečok

Používateľ novinky dostane na výber z dvoch uhlopriečok, pretože sú k dispozícii až dva na sebe nezávislé displeje. Jeden je umiestnený na prednej strane Samsung Galaxy F a meria 4,58-palca, zatiaľ čo druhý uvidíme po tom, čo rozložíme konštrukciu. V jej útrobách sa skrýva až 7,3-palcová obrazovka zo špeciálneho ohybného materiálu, ktorá sa vďaka nemu dá zložiť ako kus papiera. Výrobca navyše tvrdí, že zvládne až niekoľko stotisícok ohybov.

Infinity Flex displej
Infinity Flex displej

Technickú špecifikáciu ohybného Infinity Flex displeja tvorí hustota 420 pixelov na palec, čiže zlatá stredná cesta. To isté však platí i o tom sekundárom na prednej strane smartfónu, ktorý síce dostal identickú hustotu, no rozdielny pomer strán. Jeho strany dosahujú pomer 21:9, zatiaľ čo strany hlavného panelu 4,2:3.

Všetko má svoju cenu

Nový Galaxy F bude tak pokročilý a tak špičkovo vybavený, že si zaň spoločnosť Samsung môže pýtať až závratne vysokú sumu. Technologické kuloáre spomínajú čiastky od 1 600 až do 1 800 €. Keby to teda porovnáme s tým najlepším, čo sa dnes dá zaobstarať, tak ide o rozdiel vo veľkosti niekoľkých stoviek. Skvelým príkladom môže byť iPhone XS za necelých 1 250 €.

Samsung Galaxy F
Samsung Galaxy F v zloženom tvare

Plnohodnotného predstavenia skladacieho telefónu sa podľa všetkého dočkáme počas premiéry vlajkovej lode Galaxy S10 koncom nadchádzajúceho februára. Predaj by v takom prípade mohol odštartovať niekedy na prelome marca a apríla.