Úvod Výrobcovia Samsung Samsung ide s prúdom: Od budúceho roka môžeme prísť o 3,5mm jack!

Samsung ide s prúdom: Od budúceho roka môžeme prísť o 3,5mm jack!

1

Je to správa, ktorej sme sa obávali. Samsung má zvažovať odstránenie 3,5 mm výstupu pre slúchadlá. Vyplýva to z informácií kórejskej publikácie ETNews, ktorá získala informácie z dodávateľského reťazca Samsung. Stať by sa tak mohlo už budúci rok na jeseň.

To by znamenalo, že chystaný Samsung Galaxy S10 by 3,5 mm výstup pre slúchadlá mať mohol. Zmena má prísť až pri Galaxy Note 11 alebo Galaxy S11. Samsung má budúci rok zákazníkov navnadiť na zakúpenie Bluetooth slúchadiel alebo využívanie káblového pripojenia cez USB C.

Jedným z najsilnejších argumentov pre zakúpenie Samsung zariadenia je práve ostávajúci 3,5 mm jack, ako aj slot pre microSD kartu. Rozhodnutie však bolo vopred jasné. Čoraz viac výrobcov sa rozhoduje pre nezahrnutie obľúbeného výstupu. Postupom času si ľudia kupujú novšie slúchadlá s Bluetooth konektivitou. Ak aj majú staršie slúchadlá, v krabičke si zväčša nájdu adaptér, ktorý dokáže spojiť klasický 3,5 mm káblik s USB C portom.

Budúcu jeseň to budú už tri roky, čo 3,5 mm výstup pre slúchadlá odstránil napríklad Apple. Samsung to celú tú dobu odmietal urobiť, za čo sme mu všetci vďační. Raz tá zmena však prísť musela. Sme radi, že sme na ňu museli čakať tak dlho.