Úvod Výrobcovia OnePlus OnePlus zrejme budúci rok predstaví jeden z prvých 5G smartfónov!

OnePlus zrejme budúci rok predstaví jeden z prvých 5G smartfónov!

0
Koncept OnePlus 7

Krátko po tom, ako šéf Qualcommu Cristiano Amon potvrdil, že prvé dva 5G smartfóny prídu už budúci rok, sa ozval Carl Pei, spoluzakladateľ OnePlus. Pei prekvapivo nespomenul OnePlus 6T a ani to, prečo zmenili dátum jeho predstavenia. Spomenul niečo podstatne zaujímavejšie.

Podľa jeho slov sa budúci rok môžeme tešiť na prvý 5G smartfón od OnePlus. Pre Slovákov to spočiatku veľa znamenať nebude, no je to veľmi dôležitý krok. Operátori totiž musia byť pod tlakom zo strany výrobcov, ktorí prinášajú novšie a rýchlejšie modemy.

Ak by sa tak nedialo, stále by sme boli pri 2G, a to možno aj preháňam. Práve vďaka veľkým výrobcom, ktorí sa neboja vstúpiť do neprebádaných technologických vôd tu dnes máme tak rýchle pripojenie, akým 4G+ nepochybne je. A bude ešte lepšie.

Prvý smartfón s 5G od OnePlus by mal byť neprekvapivo vlajkovou loďou. Nechceme veľmi predbiehať, no ak by sa nás niekto opýtal, tipovali by sme to na OnePlus 7. Chystaná novinka má využívať čerstvo predstavený modem Snapdragon X50 5G.