Úvod Samsung Samsung Galaxy Note 9 Vplyvný spotrebiteľský magazín: Samsung Galaxy Note 9 je najlepší telefón tohto roka!

Vplyvný spotrebiteľský magazín: Samsung Galaxy Note 9 je najlepší telefón tohto roka!

0

Na trhu je čoraz viac kvalitných smartfónov, z ktorých vybrať ten najlepší je pre recenzenta extrémne náročná úloha. Sami by sme si to netrúfli, keďže vždy by ostal jeden „tábor“ fanúšikov pobúrený. Nezávislý magazín Consumer Reports, ktorý prináša testy zariadení už od roku 1936 má však v top modeli tohto roka jasno. Stal sa ním Samsung Galaxy Note 9.

Predtým ako začneme s tým, prečo si redaktori Consumer Reports myslia, že Note 9 je najlepší smartfón na trhu, je nutné podotknúť, že doteraz neotestovali najnovšie modely iPhonov, menovite iPhone Xs a Xs max. Tak či onak, Note 9 sa podarilo prevziať žezlo od Galaxy S9, ktorý začiatkom roka vymenil Galaxy S8.

Vraj ani jedna vyslovene slabá stránka

Recenzenti na Note 9 nenašli jedinú slabú stránku, čo zo zariadenia spravilo jasnú voľbu pre výhercu rebríčka. Medzi bodmi, ktoré podľa nich spadajú do kategórie „niekomu sa páči a niekomu nie“ je veľkosť displeja a cena. Samsung Galaxy Note 9 totiž stojí 999 €, čo je pre niekoho extrémne veľa, pre niekoho tak akurát.

Medzi hlavnými bodmi, ktoré sa Consumer Reports páčili, bola napríklad odolnosť voči pádom. Pri teste v špecializovanom stroji na rozdiel od minuloročného Galaxy Note 8 prežil všetkých 100 pádov. V hodnotení vyzdvihli aj „lepšie“ fotoaparáty a OLED displej s „takmer nekonečnými pozorovacími uhlami“. Nakoniec, bez povšimnutia neostal ani vylepšený S Pen.

Rozhodnutie je vždy na spotrebiteľoch

Či súhlasíš s ich hodnotením je však koniec koncov len na tebe. Ideálny smartfón, ktorý by potešil všetkých zákazníkov, neexistuje. Preto je dobré, že je na trhu toľko modelov, z ktorých si každý môže vybrať presne to, čo mu je po chuti.