S príchodom smartfónov veľmi rýchlo stúpol aj počet rozbitých obrazoviek. A nielen to. Už ste niekedy utopili svoj smartfón? Mnohí z vás už takúto skúsenosť určite majú. A možno nie jednu.

Proti týmto nehodám sa rozhodol bojovať aj výrobca Ulefone so svojím Armor 5. Aby dokázal jeho skutočnú odolnosť, pripravil si preň drastický test odolnosti, ktorý si môžete pozrieť vo videu nižšie.

V ňom môžete vidieť, Ulefone Armor 5 prešiel testom, v rámci ktorého bol ponáraný do rôznych nápojov. Aj po desiatich minútach strávených v pive, džúse, mlieku či oleji stále fungoval tak, ako keby sa ani nič nebolo stalo. Dokonca aj vtedy, keď telefón nakoniec podstúpil aj umývanie prípravkom na riad. Ak teda máte nešikovné ruky a neustále niečo vylievate, pri Ulefone Armor 5 nemusíte mať žiadne obavy.

Tento kúsok navyše ponúka aj 5,85-palcovú uhlopriečku displeja s pomerom strán 18,9:9, ktorý tvorí až 91% celkovej plochy predného panela. Nechýba samozrejme ani odolné Gorilla Glass 4.

O výkon sa stará osemjadrový čip, ktorý pracuje za asistencie 4 GB operačnej pamäti a 64 GB interného úložiska, ktoré je však možné rozšíriť o pamäťovú kartu s maximálnou kapacitou 256 GB. Funkciu fotoaparátov zastrešuje duálna šošovka na zadnej strane s rozlíšením 16 Mpx + 5 Mpx a samozrejme selfie jednotka, ktorá dostala do vienka 13 Mpx rozlíšenie.

Ulefone Armor 5 robí odolným aj 5 000 mAh batéria, ktorá zabezpečí 2 dni bežného používania a následne ju nabijete bleskurýchlo vďaka podpore rýchleho nabíjania. Okrem toho tu môžete využiť aj funkciu reverzného nabíjania, kedy vaše zariadenie poslúži ako powerbanka pre iné, alebo tiež veľmi pohodlné bezdrôtové nabíjanie.

Samozrejme nechýba OS Android 8.1 Oreo , podpora NFC či Google Pay.

Ulefone Armor 5 je aktuálne k dipozícii u predajcu Banggood so zľavou 60 dolárov. Konečná cena tak predstavuje 167,99 EUR.