Úvod Konkurencia Apple Priamy útok na Samsung: Stylus majú podporovať až 2 nové iPhony!

Priamy útok na Samsung: Stylus majú podporovať až 2 nové iPhony!

5

O chystaných iPhonoch toho vieme naozaj veľa. Vieme, aké budú medzi nimi rozdiely aj v čom sa budú líšiť od minuloročných kúskov. Takmer každý deň sa však dozvedáme nové a nové veci, ktoré tu ešte neboli. Inak to nebude ani dnes.

Jednou z takýchto informácií je aj podpora pre stylus známy ako Apple Pencil. Informoval o tom analytik z TrendForce. Správy sa chytili taiwanské publikácie, ktoré oslovili ďalšie zdroje, ktoré majú k novým iPhonom blízko.

Zaujímavé je, že podporu pre Apple Pencil majú mať len dva z troch nových modelov. Bez podpory má ostať najlacnejší variant s LCD displejom, menej kvalitnou konštrukciou a len 3 GB operačnej pamäte RAM.

Podporu naopak získajú OLED verzie iPhonov, zatiaľ známych ako iPhone Xs a iPhone Xs Plus s 5,8 a 6,4-palcovými displejmi. Je teda zjavné, že Apple pôjde po krku Galaxy Note 9, ktorý ako jediný smartfón na trhu ponúka rozšírenú funkcionalitu týkajúcu sa stylusu. Práve S Pen prešiel jednou z najvýznamnejších zmien.

Bude zaujímavé sledovať, s akým riešením príde Apple. Dá sa očakávať, že Apple Pencil príde vo verzii určenej pre smartfóny. Očakávajú sa aj funkcie, ktoré budú špecifické pre smartfón, nie pre tablet, ako je tomu teraz.