Úvod Xiaomi Xiaomi Pocophone POCO F1 je šialene výkonný: V AnTuTu porazil aj OnePlus 6!

POCO F1 je šialene výkonný: V AnTuTu porazil aj OnePlus 6!

8

Čerstvo predstavený POCO F1 z dielne spoločnosti Xiaomi vyniká nízkou cenovkou a tiež aj špičkovým hardvérom. Kombinácia prvotriedneho čipsetu, vodného chladenia a vyladenej nadstavby sa totiž postarala o to, že táto horúca novinka obsadila prvú priečku v rebríčku AnTuTu.

Prečo? Pretože podľa slov výrobcu nadobudla viac ako 291 302 bodov, a to z nej spravilo šampióna s najlepším výkonom v mobilnom priemysle. Nestačil na ňu ani OnePlus 6 a ani špičkový herný smartfón Xiaomi Black Shark. Z aktuálneho hodnotenia na webe benchmark aplikácie AnTuTu vyplýva, že prvý konkurenčný kúsok dostal 284 830 a druhý 288 187 bodov.

Hardvérovú zostavu novinky od Xiaomi tvorí high-end čipset Snapdragon 845 s pokročilým grafickým procesorom Adreno 630. Aby však smartfón dokázal podávať ničím nerušený maximálny výkon, museli ho najskôr vybaviť takzvaným vodným chladením. To dokáže odvádzať teplo z konštrukcie až o 300 percent rýchlejšie, ako bežné riešenia vo vlajkových lodiach.

POCO F1 je zatiaľ predstavený len pre indický trh. Verzia pre ten náš, čiže pre európsky trh, príde 27. augusta. Ďalšie oficiálne predstavenie tohto výkonného smartfónu prebehne vo Francúzsku. Výbava by však mala zostať taká istá, a to vrátane dizajnu či konštrukčného prevedenia.

Rozdiel môže byť cítiť predovšetkým pri cenách. V Indii zaplatia za najdostupnejší model POCO F1 so 6 GB operačnou pamäťou iba okolo smiešnych 260 eur. Kúsok s kevlarom vychádza na 370 eur.