Úvod Tlačová správa TEST: Ako dlho vydrží telefón zapnutý po 5 a 15 minútach nabíjania?

TEST: Ako dlho vydrží telefón zapnutý po 5 a 15 minútach nabíjania?

Nie sú 2 % ako 2 %.

1

Batériové monštrá je nová kategória, ktorej prepadol nejeden z nás. Koniec koncov, podobné zariadenie máme aj v redakcii a radi ho využívame pri cestovaní či navigácii. Vôbec sa nemusíte obávať toho, že by vám po pár hodinách zhasol displej.

Keď však na nabíjanie skutočne dôjde ako dlho tam musí stráviť? A čo sa stane ak sa ponáhľate a na nabíjanie nemáte viac ako 5 alebo 15 minút?

Odpoveď na túto otázku sa rozhodla zistiť spoločnosť Oukitel, ktorá len začiatkom mesiaca predstavila jedno z najlacnejších zariadení s 10 000 mAh batériou, Oukitel K7. Telefón disponuje 6,0-palcovým displejom s pomerom strán 18:9, 4 GB operačnou pamäťou RAM a spomínanou 10 000 mAh batériou s podporou rýchleho nabíjania (9V/2A).

Už sám výrobca upozorňuje, že nejde o najrýchlejšie riešenie, keďže na trhu sú aj výkonnejšie riešenie, no je to niečo, čo by vás malo od kúpy odradiť? Poďme sa na to pozrieť.

Oukitel K7 sa z 0 % na 100 % nabije za 3 hodiny a 40 minút. To je celkom dlhý čas, no nezabúdajte, že ide o enormnú batériu, o ktorej mnohé telefóny len snívajú. Po 5 minútach na nabíjačke na displeji svietili len 2 %, čo síce neznie bohvieako, no treba si uvedomiť, že nie sú 2 percentá ako 2 percentá.

K7-čka je totiž s dvoma percentami pri vypnutom displeji schopná vydržať 2-hodinový telefonát. Slušné, že?

Pri 15-tich minútach sa nabitie z 1 % zvýšilo na 6 %. Oukitel sa v tomto prípade kapacitu nerozhodol testovať klasickým telefonátom. Namiesto toho si vybral videohovor cez obľúbenú službu WeChat. S piatimi percentami telefón vydržal polhodinu. Je to z toho dôvodu, že displej je azda pri každom smartfóne najväčším žrútom energie.

Tak čo, ako dlho vydrží s 2 % alebo 6 % váš telefón? Tipujeme, že takto dlho pravdepodobne nie.

Oukitel K7 sa zatiaľ nepredáva, no výrobca už teraz spustil možnosť získať ho s výraznou zľavou. Stačí ak svoju emailovú adresu zadáte na tomto odkaze. Výrobca potom vyžrebuje troch šťastlivcov, ktorí si telefón budú môcť zaobstarať za 99,99 dolárov (85,7 €).