Úvod Výrobcovia Nokia Nokia oslavuje: Za prvý rok od návratu predali 8,5 miliónov Android smartfónov!

Nokia oslavuje: Za prvý rok od návratu predali 8,5 miliónov Android smartfónov!

1
nokia 5

Rok 2017 bol veľmi zaujímavý. Na trh sa totiž vrátil staronový výrobca, bez ktorého by sme si kedysi nevedeli predstaviť telefóny. Hovorím pochopiteľne o Nokii, resp. o spoločnosti HMD Global, ktorá túto značku licencuje.

Minulý rok nám firma ukázala a začala predávať celkom šesť rôznych modelov, a to: Nokia 2, 3, 5, 6, 7 a 8. Väčšina z nich prišla aj na Slovensko, niektoré modely však globálnou dostupnosťou nedisponovali. Podľa najnovších dát to vyzerá tak, že sa im poriadne darilo.

Spoločnosť Counterpoint Research publikovala očakávané predajné čísla (finálne zatiaľ nemáme), ktoré sú celkom prekvapivé. Nokia pod taktovkou HMD Global predala slušných 8,45 miliónov kusov smartfónov. Pozitívnou správou je aj to, že počet predaných kusov stúpal štvrťrok čo štvrťrok. Veď sa pozrite na graf nižšie.

Keď sa však pozrieme, čo na trhu robia najväčší hráči na poli so smartfónmi, Apple, Samsung, Huawei či Xiaomi, okamžite zistíme, že aj keď veľmi pozitívne čísla Nokie sú stále len zlomkom toho, čo sa dá dosiahnuť.

Ak bude trend predajnosti Nokia zariadení postupovať tak rýchlo, ako doteraz, výrobca sa má na čo tešiť. No a čo ty? Dal by si smartfónom Nokia šancu alebo si verný inému výrobcovi?