Úvod Zariadenia Vlastníci Moto Z2 Force hlásia problém s nerozbitným displejom. Odlupuje sa

Vlastníci Moto Z2 Force hlásia problém s nerozbitným displejom. Odlupuje sa

1
moto z2 force
© piunikaweb.com

Smartfón Moto Z2 Force, ktorý v minulom roku vyšiel ešte pod značkou Lenovo, je unikátny nerozbitným displejom. Takzvaný ShatterShield displej je zložený z piatich vrstiev, ktoré tvoria veľmi odolný celok.

Displej je skutočne odolný a znesie toho dosť, čo niektorí predstavitelia predviedli v praxi vo videu. Aktuálne sa však objavil problém, na ktorý poukázalo hneď niekoľko vlastníkov smartfónu Moto Z2 Force.

Podľa ich skúseností sa displej začal odlupovať. Presnejšie, odlupovať sa začala vrchná vrstva displeja, a to hlavne v okolí domovského tlačidla so snímačom odtlačkov a po rohoch zobrazovacieho panela.

moto z2 force
© piunikaweb.com

Jeden z užívateľov si odlupovanie všimol po štyroch mesiacoch používania, pričom dodal, že jeho telefón vyzerá, ako keby mal dva roky. Jedna z teórií sa domnieva, že za lúpaním vrchnej vrstvy môže stáť teplo generované počas nabíjania, resp. počas používania modulu MotoMod.

Jeden z vlastníkov olupoval až pokiaľ to išlo © piunikaweb.com

Dobrou správou je, že horná vrstva displeja by mala byť vymeniteľná. S opravou by teda nemal byť problém.

Otázkou zostáva, či budú na opravu uplatnené záručné podmienky. Dané lúpanie by totižto teoreticky mohlo spôsobiť aj používanie zariadenia v nevhodnom prostredí.