Úvod Výrobcovia Motorola Mini tlačiareň priamo v smartfóne: Toto je nový člen rodiny Motorola MotoMods

Mini tlačiareň priamo v smartfóne: Toto je nový člen rodiny Motorola MotoMods

5
motomods

Už beztak veľká rodina modulárneho príslušenstva Motorola MotoMods sa rozrástla o ďalšieho člena. Volá sa Polaroid Insta-Share Printer a ide o malú mobilnú tlačiareň.

O príslušenstve Polaroid Insta-Share Printer sa neoficiálne hovorilo v priebehu posledných štyroch týždňov. Motorola ho predstavila až dnes na americkom trhu a ocenila ho sumou 200 dolárov.

Výrobca však oznámil, že Polaroid Insta-Share Printer poputuje aj na ďalšie trhy, a to v najbližších mesiacoch. Dá sa predpokladať, že pri európskej dostupnosti bude cena približne rovnaká, no so znakom európskej meny na jej konci.

motomods

MotoMods Polaroid Insta-Share Printer je kompatibilný so všetkými MotoMods smartfónmi. To znamená Motorola Moto Z, Moto Z Play, Moto Z2 Play a Moto Z2 Force. Výrobca týchto smartfónov skôr prízvukoval, že MotoMods budú kompatibilné aj s nadchádzajúcou budúcoročnou generáciou Moto Z zariadení.

Polaroid Insta-Share Printer jednoducho priložíte na zadnú stranu jedného z kompatibilných smartfónov tak, ako iné zariadenia z klubu MotoMods. Príslušenstvo vám umožní vytlačiť fotografie zhotovené smartfónom prakticky okamžite a kdekoľvek.

Snímky z aplikácií Facebook, Instagram, Google Fotky alebo obyčajná momentka priamo z fotoaparátu. Vytlačíte čokoľvek a dokonca môžete pridať rôzne filtre či efektné orámovania.

motomods

Tlačiareň používa foto papier Polaroid Premium ZINK Zero-Ink. Vytlačená sníma nemôže byť vzhľadom na rozmery príslušenstva a smartfónu veľká. Vytlačená fotografie bude mať rozmery 5,1 cm x 7,6 centimetra.

Takéto snímky je možné prilepiť na väčšinu bežných povrchov. Stačí sňať zo zadnej strany fotografie fóliu, pod ktorou sa nachádza lepivá vrstva, a konať.

Aby sme nezabudli, 30 kusov špeciálneho papiera stojí asi 15 eur. To znamená, že kolegovi zo srandy nevytapetujete kanceláriu fotografiami jeho nenápadného driemania. Trochu by sa to predražilo.

Kto vie, tlačenie fotografií môže zažiť vďaka kompaktnému príslušenstvu malú renesanciu. Malú prenosnú tlačiareň vyrába napríklad aj HP. Volá sa Sprocket, stojí približne 130 eur a momentálne ju testujeme v redakcii. Zisťujeme, či má tlačenie malých fotografií z mobilu vôbec zmysel.

MotoMods – Polaroid Insta-Share Printer

https://www.youtube.com/watch?v=O23ISH8Fd0w