Úvod Samsung Samsung Galaxy S9 POTVRDENÉ: Galaxy S9 a S9+ ponúknu takéto kapacity batérií

POTVRDENÉ: Galaxy S9 a S9+ ponúknu takéto kapacity batérií

Nové informácie potvrdzujú to, čoho sme sa obávali.

5
Foto: CNET

Tak, ako už býva zvykom, s blížiacim sa dátumom predstavenia sa dozvedáme čoraz viac a viac informácií aj o novinkách od Samsungu. Máme preto celkom presnú predstavu toho, ako budú novinky vyzerať, ako aj o tom, čo všetko ponúknu. Najnovším kúskom puzzle je potvrdená kapacita batérií.

Samsung sa už niekoľkokrát bil do hrude keď tvrdil, že výdrž batérie oboch noviniek, Galaxy S9 aj S9+, bude v porovnaní s Galaxy S8 a S8+ dlhšia. Očakávali sme preto, že logicky narastie aj kapacita batérií. Vyzerá to však tak, že k navýšeniu teda nedôjde. Práve naopak, kapacita ostane úplne rovnaká.

Kapacita batérií sa od Galaxy S8 a S8+ nebude líšiť

S informáciou prišla spoločnosť Union Repair poskytujúca autorizovaný servis v Číne. Firma potvrdila, že modely G960 a G965 (S9 a S9+) budú disponovať kapacitami 3 000 mAh a 3 500 mAh. Spoločnosť si je taká istá svojim tvrdením, že zverejnil aj fotku oboch akumulátorov spolu s flex káblom.

Vyzerá to teda tak, že akákoľvek zmena vo výdrži batérie bude musieť prísť priamo z novšieho čipsetu a softvérovej optimalizácie. Samotné zariadenia budú mať totiž k dispozícii rovnaký počet miliampérhodín, ako ich predchodcovia.