Úvod Smartphony Aktualizácie Android 8.0 Oreo pre Samsung Galaxy S8 môže meškať: Kedy ho očakávame?

Android 8.0 Oreo pre Samsung Galaxy S8 môže meškať: Kedy ho očakávame?

3
galaxy S8
...musíte byť trpezliví. © medium.com

Ak vlastníte špičkovú vlajkovú loď Samsung Galaxy S8 alebo Galaxy S8+, určite ste už v nastaveniach kontrolovali dostupnosť aktualizácie na OS Android 8.0 Oreo. Samsung totižto úspešne ukončil program Oreo beta, v rámci ktorého novú verziu systému testoval. 

Užívatelia zapojení do programu Android Oreo Beta by mali oficiálnu a stabilnú aktualizáciu dostať o niečo skôr ako odmenu za to, že sa podieľali na testovaní. Zatiaľ však stále nevieme, kedy sa aktualizácia na OS Android Oreo začne šíriť.

Ako malá indícia môže poslúžiť dopyt jedného z užívateľov z regiónu severnej Afriky (Alžírsko, Maroko, Tunisko, Líbia, Mauritánia). Užívateľ kontaktoval zákaznícku podporu kórejského výrobcu, kde sa informoval o dostupnosti aktualizácie.

galaxy S8
© sammobile.com

Podľa odpovede bude aktualizácia dostupná koncom februára, čiže asi o tri – štyri týždne. Ťažko povedať, ktoré regióny obdržia aktualizáciu ako prvé. Tým menej významným môže byť doručovaná s miernym oneskorením, čo býva zvykom.

Aktualizácia je určite na ceste, ale v najbližších dňoch by sme s ňou nerátali. Je možné, že Samsung update uvoľní v rámci, resp. v období predstavovania nových generácií smartfónov Samsung Galaxy S9. Oficiálne odhalenie pripadá na 25. februára 2018.