Úvod Výrobcovia Samsung Samsungu ide karta: Spustil výrobu najrýchlejších 8GB pamätí HBM2 na trhu!

Samsungu ide karta: Spustil výrobu najrýchlejších 8GB pamätí HBM2 na trhu!

Samsung opäť potvrdzuje, že na trhu s pamäťami je jasným lídrom.

1

Samsung ešte pred pár dňami oznámil, že odštartoval hromadnú výrobu 2. generácie 8 GB širokopásmových pamätí HBM2 s najvyššou rýchlosťou prenosu dát na trhu. Ak sa pýtaš, aké rýchle nové pamäte sú a vysoké čísla ti robia dobre, tak sa radšej posaď.

Nové riešenie s názvom Aquabolt disponuje rýchlosťou prenosu dát až 2 gigabity za sekundu (Gbps), čo predstavuje potenciálne riešenie pre expanziu superpočítačov a trh s výkonnými grafickými kartami.

S výrobou prvých 2,4 Gbps 8 GB HBM2 2 pamätí aj naďalej posilníme naše technologické vedenie a trhovú konkurencieschopnosť,“ povedal Jaesoo Han, výkonný viceprezident predajov a marketingu pamäťových čipov v spoločnosti Samsung Electronics. „Aj naďalej budeme posilňovať našu dominanciu na trhu s pamäťami DRAM tým, že zaistíme stabilnú dodávku HBM2 po celom svete,“ dodal.

Foto: Samsung

V porovnaní s prvou generáciou sú pamäte HBM2 druhej generácie rýchlejšie o 50 %. Maximálnu rýchlosť (2,4 Gbps) pamäte dosiahli pri napätí 1,2 V. Prvá generácia pri rovnakom napätí rýchlosť len 1,6 Gbps.

Jeden pamäťový modul dokáže dosiahnuť rýchlosti 307 GB za sekundu, vďaka čomu je až 9,6-násobne rýchlejší než GDDR5 čip s rovnakou kapacitou. To ale nie je všetko, pri použití štyroch HBM2 pamätí sa teš na šírku pásma 1,2 TB za sekundu.