Úvod Smartphony Aktualizácie Smartfón Moto G4 Play konečne dostáva aktualizáciu. Na starý Android 7.1.1 Nougat

Smartfón Moto G4 Play konečne dostáva aktualizáciu. Na starý Android 7.1.1 Nougat

1

Smartfón Moto G4 Plus stihol obdržať aktualizáciu na novšiu verziu operačného systému Android ešte v minulom roku. Výrobca po rozporoch prisľúbil aj ďalšiu aktualizáciu, a to na verziu Oreo. 

Aktuálne sa však rozhodol povýšiť cenovo atraktívny a základný model Moto G4 Play, ktorý sa v našich končinách predáva za cenu ľahko nad 100 EUR. Moto G4 Play dostáva aktualizáciu na OS Android 7.1.1 Nougat.

Ak ste o tejto aktualizácii už niekde počuli, nemýlite sa. Prvý krát sa objavila v lete roku 2017 na veľmi malej vzorke zariadení. Ďalej sa update nešíril a doteraz nie je známe prečo.

moto G4 Play
© Motorola

Každopádne jen aktualizácia tu a šíri sa po celom svete naprieč rôznymi krajinami. Najskôr ju dostanú takzvané odomknuté zariadenia, teda tie, zakúpené mimo kapacít operátorov.

S novšou verziou operačného systému Android prichádza aj novembrová bezpečnostná záplata, ktorá síce nie je najnovšia, ale poteší aj tá. Ak daný model smartfónu vlastníte, skontrolujte si v nastaveniach dostupnosť aktualizácii. Možno vás tam už čaká.

Mimochodom, Android 7.1.1 Nougat je konečnou stanicou tohto zariadenia. Ak chcete verziu 8.0 Oreo, musíte sa poobzerať po inom kúsku.