Úvod Smartphony Aktualizácie Zmena kurzu. Motorola Moto G4 Plus nakoniec dostane aktualizáciu na Android Oreo

Zmena kurzu. Motorola Moto G4 Plus nakoniec dostane aktualizáciu na Android Oreo

0
moto G4 Plus

Len včera sme vám priniesli informáciu o tom, že vlaňajšie smartfóny Moto G4 a Moto G4 Plus neobdržia aktualizáciu na Android Oreo. Výrobca potvrdil aktualizáciu pre 12 modelov z línie Moto, kde uvedené zariadenia chýbali. 

Výrobca aktualizáciu na Android Oreo avizoval formou propagačných materiálov alebo v rámci príspevku na sociálnej sieti Twitter. Neskôr sa na verejnosti objavila upravená podoba posteru bez informácie o aktualizácii na Android Oreo. Takisto zmizol príspevok zo sociálnej siete Twitter.

Všetky detaily nájdete vo včerajšom príspevku.

Zdá sa, že kritika padla na úrodnú pôdu a výrobca upravil aktualizačný kurz. Motorola hovorí o chybách v propagačných materiáloch a ospravedlňuje sa za nepresnú komunikáciu.

Moto G4 Plus
Motorola Moto G4 Plus

Zariadeniam z rodiny Moto G bola určená jedna veľká aktualizácia na novšiu verziu operačného systému, ktorou bola verzia Nougat. Výrobca ale prízvukuje, že je dodržiavanie sľubov pre neho dôležité, preto pripraví pre model Moto G4 Plus aktualizáciu na Android Oreo.

Motorola ďalej pripomenula, že ide o neplánovanú aktualizáciu, ktorá musí zapadnúť do súčasného plánu aktualizácií, čo bude nejaký čas trvať. Update tak príde možno neskôr, ale určite príde.

Žiaľ, pri plánovanej aktualizácii sa konkrétne spomína iba lepšie vybavený model Moto G4 Plus. Skromnejší Moto G4 by ale taktiež mohol obdržať aktualizáciu, keďže hardvérové rozdiely medzi týmito súrodencami nie sú veľké.

Predbiehať ale nebudeme a počkáme si, čo vymyslia softvéroví inžinieri Motoroly.