Úvod Výrobcovia OnePlus OnePlus 5 a OnePlus 5T pod ostrou kritikou: Nevedia spustiť HD video zo...

OnePlus 5 a OnePlus 5T pod ostrou kritikou: Nevedia spustiť HD video zo streamovacích služieb!

7

Ak vlastníš OnePlus 5 alebo 5T, máme pre teba zlé správy. Podľa informácií publikovaných používateľom whatthefunk z oficiálneho diskusného fóra výrobcu vlajkové lode čínskeho výrobcu nedisponujú certifikáciou Widevine Level 1.

V praxi to znamená, že OnePlus 5 a 5T nemajú certifikáciu na streamovanie chráneného obsahu v HD kvalite. Streamovacie služby, ktorých sa to týka sú napríklad Google Play Movies, Netflix či Amazon Video. YouTube našťastie funguje v poriadku. Obe zariadenia totiž podporujú Widevine Level 3.

Nemožnosť streamovať videá v HD kvalite z tak populárnych služieb určite nie je niečo, čo zákazníci OnePlus očakávali. Vyžiť krásny AMOLED displej na oboch zariadeniach naplno je koniec koncov niečo, prečo ich mnohí kupovali. Obe zariadenia jednoznačne majú výbavu na to, aby to dokázali.

Hovorca spoločnosti priznal, že zariadenia zatiaľ certifikáciu nemajú, čo by sa malo zmeniť už čoskoro. Kedy presne sa tak stane zatiaľ bohužiaľ nevieme. Rovnako nešpecifikoval, prečo OnePlus začal predávať telefóny bez takto dôležitej certifikácie.