Úvod Smartphony Dohady Xiaomi Mi Mix 2s s výrezom v displeji v štýle iPhone X?

Xiaomi Mi Mix 2s s výrezom v displeji v štýle iPhone X?

2
mi mix 2s

Čínske Xiaomi rado nachádza inšpiráciu v produktoch spoločnosti Apple. Všimnúť si to môžeme napríklad pri notebookoch Mi Air či Mi Notebook Pro, ktoré vyzerajú takmer ako prenosné počítače od Apple.

Ani by nás neprekvapilo, keby si Xiaomi zobralo na mušku najnovší iPhone X, ktorý má ako jediný výrez v hornej časti displeja. Displej inak nemá žiadne hrubšie rámiky a preto je výrez jediným rušivým prvkom na obrazovke, ktorý zaberá celú prednú plochu zariadenia.

Niečo podobné, teda vlastne rovnaké, by sme mali nájsť aj na smartfóne Xiaomi Mi Mix 2s. Snímky tohto zariadenia sa znenazdajky objavili na sociálnej sieti Weibo, ktorá často slúži ako vstupná brána pre ešte nepredstavené zariadenia.

mi mix 2s

Fotografie môžu zobrazovať iba koncept, prototyp alebo verziu smartfónu, ktorá sa nikdy nedostane na pulty predajní. Za pohľad ale stoja. Ak by Xiaomi skutočne zvolilo prevedenie vychádzajúce zo smartfónu iPhone X, do výrezu by mohla poputovať predná selfie kamera.

Tá sa v súčasnej generácii nachádza v spodnej hrubšej brade, čo je užívateľsky tak trochu neprirodzené. Okrem toho bude displej širší. Miesta vedľa výrezu by ponúkli viac priestoru pre upozornenia a rôzne indikátory času, signálu a podobne.

mi mix 2s

Samotné prevedenie by nám problém nerobilo. Nakoniec, Xiaomi má oddanú základňu fanúšikov, ktorí by si takýto smartfón istotne radi zadovážili. Problém skôr vidíme v aplikáciach pre Android.

Výrez v displeji je takzvaným mŕtvym miestom, na ktoré by museli reagovať vývojári aplikácií. Užívateľské prostredia Android aplikácií a hier nie sú prispôsobené pre takéto prevedenie.

Jedinou šancou by bolo, ak by sa aplikácia zobrazovala iba po hranicu vytýčeného hluchého miesta a plochy po bokoch by slúžili pre trvalé zobrazenie „palubných údajov“. Každopádne je Xiaomi Mi Mix 2s v nedôveryhodnom štádiu existencie, preto si radšej počkáme na prípadné nové informácie.