Úvod Zariadenia Samsung Galaxy Note 8 už nemá najlepší displej na trhu

Samsung Galaxy Note 8 už nemá najlepší displej na trhu

20
Samsung Galaxy Note 8

Asi pred dvoma mesiacmi experti z DisplayMate ohodnotili zobrazovací AMOLED panel smartfónu Galaxy Note 8 ako najlepší na svete. Displej to je vskutku úchvatný, no dá sa ísť ešte trochu ďalej. 

Spoločnosť DisplayMate sa špecializuje na vývoj a výrobu vysoko profesionálneho softvéru pre kalibráciu obrazu a zároveň presnou metodikou hodnotí kvalitu obrazoviek rôznych populárnych zariadení.

Odborníci z DisplayMate sa pozreli na iPhone X a zhodnotili, že má najlepší displej na trhu. Tak ako Galaxy Note 8, aj iPhone X dostal vysoké hodnotenie A+. Experti hovoria, že ešte netestovali tak presný displej, aký má iPhone X.

Výnimočná presnosť farieb je takmer nerozoznateľná od dokonalosti. Displej iPhone X je oveľa lepší ako akýkoľvek monitor, UHD televízor alebo displej mobilného zariadenia.  Galaxy Note 8 aj iPhone X pokrývajú farebné spektrum štandardu sRGB a DCI-P3.

iphone x
Apple iPhone X

 

Odborníci ďalej vyzdvihli vysoký jas po celej ploche displeja, pozorovacie uhly, pri ktorých je podanie farieb takmer nedeformované, veľmi nízku reflexiu obrazovky a nízky jas na úrovni dvoch nitov.

Správa je poriadne podrobná a celú ju nájdete v tomto odkaze.

V displej Mate učinili záver, že iPhone X má najinovatívnejší a najvýkonnejší displej, aký kedy testovali. OLED displej pre iPhone X vyrobil Samsung, čiže aj jeho môže prvenstvo tešiť.

V DisplayMate ocenili vysokú kvalitu OLED panela Samsung. O dokonalé výsledky sa však postarala extrémne presná kalibrácia farieb od Apple. Už Samsung Galaxy Note 8 bol výborne hodnotený za nesmierne presné podanie farieb. Apple ho však dokázal ešte o niečo prekonať.

Jedno je isté. Ak máte vo vrecku dosť peňazí, môžete svoje oči upriamiť na najlepšie displeje na svete. Stačí si len vybrať a zistiť, či voľným okom rozpoznáte rozdiel.