Úvod Výrobcovia Xiaomi Xiaomi sa rozširuje po Európe: Oficiálna dostupnosť platí aj pre Španielsko

Xiaomi sa rozširuje po Európe: Oficiálna dostupnosť platí aj pre Španielsko

0

Nesmierne populárna čínska značka Xiaomi sa pomaly udomácňuje v Európe. Zariadenia koncepcie „veľa muziky za málo peňazí“ si budú môcť oficiálnou cestou zadovážiť obyvatelia Španielska a pridružených oblastí. 

Najväčším problémom zariadení od Xiaomi je ich dostupnosť. Pri dovoze z cudziny musíme počítať s dlhšími čakacími lehotami, byrokraciou colnej pošty a zvýšenými poplatkami, ktoré sa týkajú cla, daní a poprípade expresného doručenia.

Nízka cena produktov často stojí za menej komfortné objednávanie zo zahraničia.

Spoločnosť Xiaomi v tomto týždni usporiadala v španielskom Madride tlačové podujatie, kde oficiálne oznámila príchod na španielsky trh. Produkty s logom Xiaomi budú dostupné oficiálnou cestou na stránke mi.com/es.

xiaomi
Španielska lokalizácia oficiálneho obchodu mi.com bude čoskoro spustená

V krajine pôsobí niekoľko popredných online predajcov (Amazon.es, MediaMarkt, Phone House) a Xiaomi ich skvele doplní. Španielom nie je online nakupovanie cudzie. Zaujímavý je pohľad na ceny niektorých zariadení.

Napríklad Xiaomi A1 s čistou formou OS Android stojí 230 eur. Futuristický Xiaomi Mi Mix 2 stojí 500 eur, akčná kamera Yi prvej generácie 135 eur a taký set-top-box 75 eur. Všetko bez patálií s dovozom, oficiálne a so zárukou.

Xiaomi na Slovensku

Xiaomi bude predávať aj na Slovensku, a to formou veľkej kamennej predajne. Otvorená má byť koncom novembra v bratislavskom nákupnom centre Bory Mall.

V obchode by sme mali nájsť široké portfólio takmer všetkých zariadení od Xiaomi. Nepôjde teda iba o pult s niekoľkými málo produktami. Oficiálnu distribúciu v našej krajine zastrešuje spoločnosť IRDistribution.

V českej Prahe vyrástol len Xiaomi stánok

Xiaomi obchod nájdete aj v Prahe v obchodnom centre Atrium Flora. Ide však skôr o stánok ako o plnohodnotný obchod. Na ďalšiu autorizovanú predajňu natrafíte napríklad v Grécku.