Úvod Aplikácie Zdieľanie videí cez aplikáciu Google Fotky bude rýchlejšie

Zdieľanie videí cez aplikáciu Google Fotky bude rýchlejšie

0

Spoločnosť Google sa rozhodla povýšiť aplikáciu Google Fotky na verziu 3.6, ktorá v podstate prichádza iba s jednou významnejšou novinkou. Obľúbený nástroj pre správu obrazového materiálu umožní rýchlejšie zdieľať videá.

Tvorcovia hovoria, že skrátili dobu čakania pri zdieľaní videí, ktoré sa v službe Google Fotky nachádzajú.

„Skrátili sme čas čakania pri zdieľaní videí vo Fotkách Google tak, že najprv nahráme kópie v nízkom rozlíšení určené na zdieľanie, a neskôr ich nahradíme verziami s vysokým rozlíšením“.

Po novom sa videá do služby Google Fotky nahrajú v nízkom rozlíšení, čo prebehne veľmi rýchlo. Video tak môžete následne zdieľať takmer okamžite a adresát si ho môže ihneď pozrieť.

Neskôr bude takéto pridané video nahradené kópiou v plnom rozlíšení. Užívatelia nebudú musieť vykonávať žiadnu interakciu navyše. Či už odosielateľ alebo adresát, každý si bude môcť neskôr pozrieť video v jeho pôvodnej kvalite.

google fotky

Niečo podobné sme už videli skôr, pri verzii aplikácie Google Fotky 2.11. Vtedy bola funkcia zameraná iba na fotografie. Pokiaľ ste nahrávali snímky v oblasti so slabým mobilným pokrytím, nahrali sa v nízkom rozlíšení.

Kópia v plnej kvalite ich nahradila hneď, ako ste sa so zariadením pripojili na WiFi. Pri videách je funkcionalita prospešnejšia. Chvíľu trvá, kým sa také 4K video nahrá na server spoločnosti Google.

Aktualizácia aplikácie Google Fotky je v plnom prúde a ak ste ju ešte nezastihli, navštívte obchod Play. Zdieľanie videí bude pohodlnejšie.