Úvod Konkurencia Microsoft Microsoft v podstate priznal, že mobilná verzia operačného systému Windows je mŕtva

Microsoft v podstate priznal, že mobilná verzia operačného systému Windows je mŕtva

0

Windows Phone, poprípade Windows Mobile zariadenia nikdy nedokázali plnohodnotne konkurovať prístrojom s operačným systémom Android a iOS. Podiel mobilnej verzie operačného systému Windows sa už dlhšie drží pri dne rebríčka.

Viceprezident spoločnosti Microsoft, ktorý je zodpovedný za mobilný operačný systém Windows, zverejnil na sociálnej sieti Twitter nie príliš pozitívne správy.

Joe Belfiore uviedol, že spoločnosť Microsoft bude pokračovať v softvérovej podpore mobilnej platformy. Táto podpora zahŕňa opravy chýb a poprípade tiež bezpečnostné záplaty. Čo je však podstatné, predstavené nebudú žiadne nové funkcie a ani hardvér.

Joe Belfiore ďalej hovorí, že vývojári nikdy ich platformu nepodporovali a Microsoft nemohol nájsť partnerov, s ktorými by spolupracoval. V kombinácii s nízkym počtom konečných užívateľov smeruje operačný systém Windows 10 Mobile do finálneho štádia existencie.

Windows Mobile
Asi jediný prémiový high-end s OS Windows 10 Mobile – HP Elite x3

Bolo by naivné myslieť si, že Microsoft vyrukuje s nejakou novou mobilnou verziou operačného systému Windows. Softvérový gigant z Redmondu sa viac zameria na prepojenie mobilných zariadení s počítačmi.

Okrem toho Microsoft intenzívne vyvíja aplikácie pre v súčasnosti preferované mobilné platformy. Aj užívateľ iOS či Android zariadenia je pre Microsoft zaujímavý. Dôkazom toho je napríklad Microsoft Launcher pre Android alebo prehliadač Microsoft Edge, ktorý už je v rámci beta testovania dostupný pre iOS a Android.