Úvod Samsung Samsung Galaxy Note 9 Samsung Galaxy Note 9 ponúkne to, čím sa Apple nepodarilo vybaviť iPhone...

Samsung Galaxy Note 9 ponúkne to, čím sa Apple nepodarilo vybaviť iPhone X

4
Samsung Galaxy Note 9
Koncept Samsung Galaxy Note 9

Budúcoročný Samsung Galaxy Note 9 môže mať kľúčovú funkciu, ktorou sa Apple snažil vybaviť aj iPhone X, no zlyhal kvôli komplexnosti problému.

Budúcoročný Galaxy Note 9 má byť vybavený snímačom odtlačkov prstov priamo v displeji. Tvrdí to uznávaný analytik Ming-Chi Kuo z KGI Securities, ktorý má veľmi dobrý prehľad o ázijskom trhu, resp. o dodávateľskom reťazci každej z veľkých spoločností.

To v praxi znamená, že Samsung Galaxy Note 9 budete vedieť odomknúť len priložením prsta na displej. Ide o funkciu, ktorú sa Apple snažil implementovať už do iPhone X, no zlyhal. iPhone X namiesto toho využíva technológiu Face ID, ktorá funguje na báze využitia 3D senzorov umiestnených na prednej strane zariadenia.

Samsung Galaxy Note 9
Samsung Galaxy Note 9 má byť vybavený snímačom odtlačkov prstov priamo v displeji

Prvé testovacie vzorky už v rukách Samsungu

O pozíciu hlavného (a možno aj jediného) dodávateľa špeciálneho snímača odtlačkov prstov sa bijú tri spoločnosti. Hlavný dodávateľ Apple, Synaptics, však medzi nimi nie je. Samsung totiž využije podstatne odlišnú technológiu, ktorá ako zdroj svetla využíva samotný OLED displej. Pre Samsung je to výhodné, keďže takéto riešenie predĺži výdrž batérie.

Medzi spoločnosťami, ktoré pre Samsung majú to správne riešenie patrí BeyondEyes a dcérska spoločnosť Samsungu, Samsung LSI. Obe spoločnosti už zaslali vzorky do Samsungu, ktorý ich vyhodnotí. Treťou firmou schopnou vyrobiť takýto snímač je Egis, ktorá zatiaľ vyrába klasické snímače odtlačkov prstov.

Samsung Galaxy Note 9 len medzikrokom?

Podľa Kua má byť pre Samsung snímač odtlačkov prstov uložený v displeji akýmsi medzikrokom, kým vyvinie technológiu podobnú FaceID. Očakávania expertov počítajú s čoraz väčším využívaním biometrickej technológie podobnej tej, ktorú tento rok nasadil Apple.

Ak vás zaujala novinka o Galaxy Note 9, pozrite si aj našu videorecenziu tohtoročného modelu, Galaxy Note 8.