Úvod Sociálne siete Facebook Facebook: Slovensko je len súčasťou veľkého testu!

Facebook: Slovensko je len súčasťou veľkého testu!

Slováci sú súčasťou veľkého testu Facebooku, ktorý momentálne prebieha v šiestich krajinách po celom svete. Tvrdí to hovorca sociálnej sieti.

12

Najväčšia sociálna sieť sa pre väčšinu Slovákov vo štvrtok poriadne zmenila. Facebook totiž rozdelil príspevky od priateľov a príspevky od skupín. Práve druhú skupinu príspevok už nenájdete v hlavnom newsfeede (časovej osi), ale v oddelenej sekcii zvanej Prieskumník.

Najväčšou zmenou prechádzajú hlavne rôzne stránky, ktoré sú v prípade, že majú záujem dostať sa do hlavného newsfeedu, nútené priplatiť si.

S informáciou prišiel Denník N, ktorému sa podarilo získať vyhlásenie hovorcu Facebooku. Podľa neho ide „len“ o test, do ktorej je zapojených celkom 6 krajín z celého sveta. Momentálne nie je celkom jasné, ako dlho bude test trvať a či sa vôbec niekedy Facebook vráti do pôvodného stavu.

Len 6 štátov

Medzi ďalšie krajiny, ktoré majú nastavený podobný štýl zobrazovania patrí Bolívia, Guatemala, Kambodža, Srbsko a Srí Lanka. Veľké „západné“ krajiny tak ovplyvnené vôbec nie sú. Zaujímavosťou však je, že aj napriek tomu, že interakcie s článkami (lajky, zdieľania a komentáre) klesli radikálne u azda všetkých slovenských stránkach, návštevnosť ostala viac-menej nezmenená, čo môžeme potvrdiť aj my v AndroidPortal.sk. Rovnaká situácia platí aj pre TECHBYTE.sk.

Čo všetko je nové a prečo sa to deje sa môžete dočítať v našom hlavnom článku o zmenách.