Úvod Výrobcovia Vernee Vernee MIX 2 bude poháňať výkonný 10nm čipset Helio X30

Vernee MIX 2 bude poháňať výkonný 10nm čipset Helio X30

1
vernee mix 2

Vernee MIX 2 je stále zatiaľ pomerne neznámym smartfónom bez ohľadu na to, že sa už nachádza na oficiálnej stránke výrobcu. Dnes z Číny prichádza správa, že ho bude poháňať čipset Helio X30.

MediaTek predstavil procesorovú sadu Helio X30 v polovici minulého roka, no zatiaľ sa na trhu nenachádza takmer žiadne zariadenie, v ktorom by sme tento čipset našli (iba Meizu Pro 7 Plus). Sada Helio X30 stojí za pozornosť, keďže je vyrobená 10nm technológiou podobne, ako špičkové kremíky Snapdragon 835 a Exynos 8895.

Výrobca zachoval 10-jadrovú architektúru, ktorá je pre jeho čipsety typická a pridal grafický čip PowerVR 7XT. 

Vernee MIX 2 je napriek označeniu prvou generáciou zariadenia s konštrukčným riešením s minimálnym orámovaním okolo displeja. Číslicou 2 výrobca odkazuje na dva fotoaparáty, dva reproduktory, dva dni výdrže na jedno nabitie a iné duálne funkcie.

vernee mix 2

Istá je tiež 6,0-palcová uhlopriečka displeja, ktorý bude mať pomer strán 18:9 a FHD+ rozlíšenie. Vrstvu skla nenájdeme iba na prednej strane, ale aj na strane zadnej. Počítať môžeme aj s mierne zakriveným 2.5D sklom. Nešťastný prípadný pád na zem tak môže byť nepríjemný.

Výrobca Vernee začal model MIX 2 ponúkať vybraným 100 záujemcom s cenou 99,99 dolárov. Výrobca vyvolených vyberie z komentárov pod kampaňou (TU), kde mali uviesť význam slova „duálny“ v spojení so smartfónom Vernee MIX 2.

Vernee záujemcov vyberie v prvej polovici mesiaca október. Momentálne sa pod kampaňou nachádza takmer 1200 reakcií. Plošná dostupnosť a cena je nateraz neznáma, no istotne na seba nenechá dlho čakať.

Vernee MIX 2