Úvod Výrobcovia Meizu Meizu Pro 7 a Pro 7 Plus oficiálne: Dve veľkosti, dva fotoaparáty...

Meizu Pro 7 a Pro 7 Plus oficiálne: Dve veľkosti, dva fotoaparáty a dva displeje

1
meizu pro 7

Čínska spoločnosť Meizu predstavila včera vo večerných hodinách nové vlajkové lode, smartfóny Pro 7 a Pro 7 Plus. Od konkurencie sa líšia jedným výrazným prvkom, a to sekundárnym displejom.

Dve verzie modelu Pro 7 kvitujeme. Je medzi nimi väčší veľkostný rozdiel, vďaka čomu vyhovejú zákazníkom, ktorí bažia po kompaktnejšom zariadení alebo naopak, túžia po phablete.

Obe zariadenia disponujú Super AMOLED displejom z dielne Samsungu. Skromnejší model ponúkne 5,2-palcovú uhlopriečku a obvyklé FHD 1080p rozlíšenie. Svalnatejší Pro 7 Plus dostal do výbavy až 5,7-palcovú uhlopriečku a extra jemné QHD 1440p rozlíšenie.

S displejmi nekončíme. Je tu ďalší, ktorý sa nachádza na zadnej strane oboch modelov, hneď pod duálnym fotoaparátom. Aj v tomto prípade ide o panel, ktorý je vyrobený SuperAMOLED technológiou. Má uhlopriečku dvoch palcov.

Meizu Pro 7

Druhý displej vám zobrazí správy, upozornenia a ďalší obsah. Využiť ho môžete pri snímaní selfie zadným fotoaparátom. Vďaka displeju pekne uvidíte, či je všetko v zábere.

Keď už dva displeje, tak aj dva fotoaparáty rovno od Sony. Senzor typu IMX386rozlíšenie 12 Mpx a svetelnosť f/2.0. Oba sú rovnaké, no jeden sníma farby a druhý čiernobiele spektrum. Takýto prístup sa osvedčil u konkurencie a istotne sa osvedčí aj pri Meizu Pro 7. Predný fotoaparát má inak rozlíšenie 16 Mpx.

Kompaktnejší model poháňa čipset Helio P25, ktorý nie je zrovna vlajkový, dosť výkonu však zabezpečí. Lepšie vyzerá čipset Helio X30, ktorý nájdeme v útrobách väčšieho modelu Plus.

Táto sada má desať jadier a vyrobená je 10 nm technológiou. Ide o vrchol výrobcu MediaTek, ktorým konkuruje známej sade Snapdragon 835.

Meizu Pro 7

Rozdiel nájdeme pri pamätiach. 4 GB RAM a 64 GB úložisko postačí, s modelom Pro 7 Plus ale získate až 6 GB operačnú pamäť a 128 GB interný priestor. Všetko je samozrejme zabalené do prémiového elegantného tela z kovu s čistými líniami.

Smartfóny si podelili batérie s kapacitami 3000 mAh (nabíjanie mCharge 3.0), resp. 3500 mAh (nabíjanie mCharge 4.0).

Na svoje si prídu aj milovníci kvalitného zvuku. Výrobca zachoval 3,5 mm audio konektor a zároveň pridal špecializovaný zvukový čip, ktorý pozdvihne kvalitu reprodukovanej hudby. Operačný systém Android vo verzii 7.0 Nougat prekrýva nadstavba Flyme OS.

Meizu Pro 7

Ceny

Meizu Pro 7 a Meizu Pro 7 Plus sú primárne určené pre ázijské trhy (dostupnosť od 5. augusta). Aspoň zatiaľ. Do ponúk ich ale určite zaradí niekoľko medzinárodných internetových predajcov.

Ak prepočítame čínske ceny, pri menšom Pro 7 sa dostaneme na hladinu 366 eur. Vyššie radený model Meizu Pro 7 Plus dostal cenovku necelých 452 eur, čo je veľmi slušné.