Úvod Samsung Samsung Galaxy Note 8 Samsung Galaxy Note 8 oficiálne: Všetko dôležité na jednom mieste!

Samsung Galaxy Note 8 oficiálne: Všetko dôležité na jednom mieste!

45

Samsung dnes tak, ako sme očakávali, predstavil svoju najnovšiu vlajkovú loď, Samsung Galaxy Note 8. K predstaveniu došlo v americkom New Yorku. Pre Samsung ide o veľmi dôležitý smartfón, ktorý mu má pomôcť napraviť si reputáciu po tom, ako sa minulý rok musel popasovať s vybuchujúcim modelom Note 7.

Juhokórejský výrobca spravil všetky preto, aby sa to tento rok nezopakovalo. Všetko, od návrhu dizajnu až po finálne testy jeho 3 300 mAh muselo zodpovedať najprísnejším bezpečnostným kritériám. Vzhľadom na to, že cez niečo podobné prešli aj batérie Galaxy S8 a S8+ teraz naozaj neočakávame, že dôjde k explóziám.

Špecifikácia

  • Displej: 6,3“, Super AMOLED, Infinity, 2 960 x 1 440, Gorilla Glass 5
  • Procesor: Exynos 8895, osemjadrový
  • Pamäť: 6 GB RAM, 64/128/256 GB úložisko
  • Fotoaparáty: 8 Mpx predný, 2x 12 Mpx zadný (širokouhlý + 2x zoom), f/1.7 a f/2.4
  • Batéria: 3 300 mAh
  • Rozmery: 162,5 x 74,6 x 8,5 mm
  • Ostatné: S Pen, Bluetooth 5.0, skener dúhovky, snímač odtlačkov prstov (vzadu)
  • Cena a dostupnosť: 999 € za 64 GB verziu, 15. september

Samsung spolu s Galaxy Note 8 spúšťa aj predobjednávky, ku ktorým získate stanicu DeX zdarma.

Na Slovensku bude telefón Galaxy Note8 dostupný v dvoch farebných variantoch – čiernom Midnight Black a zlatom Maple Gold, a taktiež v modifikáciách Single SIM a Dual SIM. Odporúčaná maloobchodná cena je 999 €. Telefón sa začne predávať 15. septembra 2017,“ informuje výrobca.

Samsung láka na DeX zdarma

Najlepšie funkcie Galaxy Note 8 podľa Samsungu

Galaxia funkcií a služieb

Galaxy Note8 vychádza z dedičstva výrobkov radu Galaxy – kolekcie jedinečných funkcií a možností, ktoré spolu novo definovali novú mobilnú skúsenosť:

  • Odolnosť voči vode a prachu: Pred štyrmi rokmi Samsung predstavil prvé vodeodolné zariadenie Galaxy. A dnes si môžete svoj Note a S Pen s odolnosťou voči prachu a vode (IP684) vziať takmer hocikam. Môžete dokonca aj písať na vlhký displej.
  • Rýchle bezdrôtové nabíjanie: Pred dvoma rokmi sme predstavili prvé zariadenie Galaxy s bezdrôtovým nabíjaním. Galaxy Note8 podporuje najmodernejšie možnosti bezdrôtového nabíjania, takže svoj prístroj môžete rýchlo a pohodlne nabiť5 bez toho, že by ste museli bojovať s portami alebo drôtmi.
  • Zabezpečenie: Galaxy Note8 ponúka celý rad možností biometrickej autentizácie – vrátane snímania očnej dúhovky a odtlačku prsta. Samsung Knox6 poskytuje zabezpečenie spĺňajúce parametre obranného priemyslu, a to ako na hardvérovej tak na softvérovej úrovni, a vďaka zabezpečenej zložke (Secure-Folder) uchováva oddelene vaše osobné a pracovné údaje.
  • Nekompromisný výkon: S 6 GB RAM, 10nm procesorom a rozšíriteľnou pamäťou (až na 256 GB) máte k dispozícii výkon, ktorý potrebujete na surfovanie po internete, streamovanie, hranie hier a k súbežnému vykonávaniu viacerých úloh.
  • Inovatívna mobilná skúsenosť: Samsung DeX vám umožní pracovať s telefónom rovnako, ako na stolnom počítači. Súbory môžete ponechať vo svojom zariadení, na cestách môžete robiť svoju prácu a keď budete potrebovať ešte väčšiu obrazovku, môžete použiť Samsung DeX. Galaxy Note8 zahŕňa hlasového asistenta Bixby7, ktorý vám umožní používať telefón inteligentnejšie; učí sa od vás, postupom času sa zdokonaľuje, a pomôže vám tak urobiť viac práce.

Mobilný výkon, produktivita a zabezpečenie pre podniky

Vďaka pokročilým funkciám, ktoré zvyšujú výkon, produktivitu a zabezpečenie pre celý rad priemyselných odvetví, a zjednodušujú tak spôsob práce, posúva Galaxy Note8 obchodné inovácie na ďalšiu úroveň:

  • Vylepšený S Pen pre firmy: S Pen umožňuje profesionálom robiť to, čo iné smartfóny nedokážu, napr. diskrétne robiť poznámky pomocou funkcie Screen Off Memo, alebo rýchlo vkladať komentáre do dokumentov a popisovať fotografie.
  • Bezdotyková autentizácia: Galaxy Note8 ponúka profesionálom možnosť snímania očnej dúhovky – napríklad odborníkom v zdravotníctve, stavebníctve alebo príslušníkom bezpečnostných zložiek, ktorí sa môžu ocitnúť v situácii, kedy budú potrebovať odomknúť telefón, bez potreby potiahnuť prstom cez displej alebo sňať odtlačok prsta.
  • Vylepšené možnosti rozhrania DeX: Galaxy Note8 podporuje rozhranie Samsung DeX pre tých, ktorí potrebujú v začatej práci na mobilnom zariadení bezproblémovo pokračovať na stolnom počítači – či už sú v teréne, v kancelárii alebo doma.

…článok postupne aktualizujeme