Úvod OnePlus OnePlus 5 OnePlus 5 dostáva dôležitú aktualizáciu. Pripravte sa na nové funkcie, vylepšenia a...

OnePlus 5 dostáva dôležitú aktualizáciu. Pripravte sa na nové funkcie, vylepšenia a opravy

1
OnePlus 5
OnePlus 5

OnePlus 5, ako nesmierne vydarený smartfón stále mladej čínskej spoločnosti OnePlus, dostáva naprieč celým svetom významnú softvérovú aktualizáciu. Výrobca povyšuje systém Oxygen OS na verziu 4.5.7.

Aktualizácia má ľahko cez 300 MB a okrem nových funkcií prináša aj obvyklé opravy chýb a iné vylepšenia. Najpodstatnejšou novinkou je zavedenie elektronickej stabilizácie obrazu pri snímaní videa v 4K rozlíšení.

Až doteraz ste nemohli stabilizáciu pri extra jemnom video zázname využívať. Výrobca zároveň pridal nový typ písma, ktoré nazval OnePlus Slate. Typ písma je možné zmeniť klasicky, v nastaveniach smartfónu.

Aktualizácia prináša bezpečnosť. Súčasťou balíčka je júlová bezpečnostná záplata, ktorú Google vydáva na pravidelnej mesačnej báze. Po aktualizácii by vám mal OnePlus 5 vydržať na jedno nabitie dlhšie. Teda aspoň o niečo.

OnePlus 5

Rýchlejšie bude pracovať automatické nastavenie jasu a pripojenie k WiFi. Výrobca na záver pridal niekoľko opráv, ktoré sa týkali rôznych sprostredkovaní zvuku. Užívatelia na ne upozorňovali aj na oficiálnych fórach výrobcu.

Ak OnePlus 5 vlastníte, pripravte sa na aktualizáciu. Balíček sa šíri po celom svete, nie je ale možné zaktualizovať všetky smartfóny súčasne. Skôr či neskôr vás ale update dobehne a snáď to bude otázkou iba niekoľkých dní. Ak nie hodín.