Úvod Aplikácie WhatsApp stále rastie. Každý deň ho používa jedna miliarda ľudí!

WhatsApp stále rastie. Každý deň ho používa jedna miliarda ľudí!

0
whatsapp

Komunikačná platforma WhatsApp neustále rastie, o čom svedčia čerstvé čísla o počte aktívnych užívateľov. Tie opäť stúpali, až prekonali magickú hranicu jednej miliardy.

Nenechajte sa zmiasť. WhatsApp už prekonal túto hraniu. Išlo však o počet aktívnych užívateľov na mesačnej báze. Tých je aktuálne cez 1,3 miliardy.

Hranica jednej miliardy užívateľov bola prekonaná v rámci dennej aktivity. Nemenej zaujímavé sú tiež ďalšie čísla.

Každý deň užívatelia odošlú neuveriteľných 55 miliárd správ a 4,5 miliardy fotografií. Aplikácia je zároveň k dispozícii v 60-tich jazykoch.

Za aplikáciou WhatsApp stojí osoba menom Ján Koum. Spoluzakladateľ platformy je stále v jej vedení. Aj napriek tomu, že platformu prevzal Facebook. Ten hovorí, že v budúcnosti obdrží jeden z najpopulárnejších nástrojov pre online komunikáciu ďalšie užitočné funkcie.

WhatsApp pocet

WhatsApp stojí na troch pilieroch, ktorými sú spoľahlivosť, jednoduchosť a bezpečnosť. WhatsApp možno neoslovuje dospievajúcich, ktorí sa skôr priklonia napríklad k trendovému Snapchatu, no status serióznejšej komunikačnej platformy jej sedí.

Najnovšie sa dokonca objavili špekulácie, že WhatsApp zacieli na biznis sféru. Cez aplikáciu by sme teoreticky mohli komunikovať s firmami alebo by firmy priamo komunikovali medzi sebou.

Bavíme sa ale o hudbe vzdialenejšej budúcnosti. Obrovská používateľské základňa by dokázala vygenerovať slušný balík peňazí. WhatsApp je napriek tomu stále zadarmo, aj vďaka čomu si získal dôveru mnohých používateľov.