Úvod Aplikácie Facebook odkúpil WhatsApp za 16 miliárd dolárov

Facebook odkúpil WhatsApp za 16 miliárd dolárov

11

Facebook sa s majiteľmi WhatsApp dohodol na odkúpení tejto extrémne populárnej služby za 16 miliárd dolárov. Odkúpenie potvrdzuje tento dokument.

Spoločnosť bude WhatsApp, rovnako, ako v prípade Instagramu, prevádzkovať nezávisle na svojich službách. Tvrdí však, že kúpa zrýchli schopnosť Facebooku priniesť konektivitu svetu.

V tlačovej správe, ktorá potvrdila odkúpenie sa Mark Zuckerberg vyjadril nasledovne: „WhatsApp je na dobre ceste k prepojeniu 1 miliardy ľudí. Služby, ktoré dosiahnu takéto číslo sú extrémne vzácne.“ O odkúpení sa vyjadril aj na svojej osobnej Facebook stránke: „WhatsApp doplní naše už existujúce služby pre komunikáciu, čím komunite poskytneme ďalší nástroj na komunikáciu.

Podľa štatistík WhatsApp mesačne používa vyše 450 miliónov ľudí, pričom až 70 percent z nich si WhatsApp zapne každý deň. Podľa CEO WhatsApp, Jana Kouma nebude vo fungovaní WhatsApp žiaden rozdiel a tak isto sa nechystajú ani zmeny základných princípov fungovania aplikácie. „Ak by nám toto Facebook nezaručil, k dohode by sme nepristúpili,“ dodáva Jan Koum.

WhatsAppNarast
Nárast počtu používateľov WhatsApp v porovnaní s ďalšími službami
Zdroj: Facebook via TheVerge